Κυριακή 16 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων τα ΜΜΕ του ΚΚΕ

Απειλές και φοβέρες από κυβέρνηση και ΕΣΡ προς την τηλεόραση του «902», που αναμεταδίδει τις εκπομπές από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» την Τετάρτη 12 Ιούνη με την αναγγελία της είδησης για κλείσιμο της ΕΡΤ
Το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» την Τετάρτη 12 Ιούνη με την αναγγελία της είδησης για κλείσιμο της ΕΡΤ
Ευθεία επίθεση στον τηλεοπτικό «902» εξαπέλυσε την Πέμπτη η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, απειλώντας με «κυρώσεις» το σταθμό του ΚΚΕ αν δε σταματήσει να αναμεταδίδει τις εκπομπές των εργαζόμενων της ΕΡΤ, όπως κάνει από την πρώτη ώρα που «κατέβηκε» το σήμα της, παρά τα προσκόμματα που επιμένει να βάζει η συγκυβέρνηση και η «Digea».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Πέμπτη, μέρα της πανελλαδικής απεργίας και της μεγάλης συγκέντρωσης έξω από την ΕΡΤ, με το ΠΑΜΕ να αφήνει τη σφραγίδα του, η «Digea» κατέβαζε διαρκώς το ψηφιακό σήμα του «902», λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο σταθμός επιχειρούσε να αναμεταδώσει τις εκπομπές των εργαζόμενων της ΕΡΤ.

Αργά το μεσημέρι και ενώ η απεργιακή συγκέντρωση βρίσκονταν σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κλιμάκωσε τις προκλήσεις σε βάρος του «902» και των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε το γραφείο του Γ. Στουρνάρα προς τους περιφερειακούς σταθμούς αναφέρεται: «Τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Την ίδια περίπου ώρα, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επικοινώνησε με τον «902», λέγοντας πως «η οποιαδήποτε και παραμικρή αναμετάδοση της εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ», είναι παράνομη και απείλησε με κυρώσεις τον «902».

Είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, μεταξύ αυτών και η «Digea» των κεφαλαιοκρατών - μεγαλοκαναλαρχών, να φιμώσουν κάθε φωνή που συμπαραστέκεται έμπρακτα στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ και ιδιαίτερα τον «902», που δε σταμάτησε ούτε στιγμή, μαζί με το portal, το ραδιόφωνο και τον «904» στη Θεσσαλονίκη να δίνει βήμα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να προβάλλει τις εκπομπές τους από το Ραδιομέγαρο.

Μόλις ο τηλεοπτικός «902» έδειχνε εικόνα από τη ΝΕΤ, η «Digea» έριχνε το ψηφιακό του σήμα για να τον φιμώσει
Μόλις ο τηλεοπτικός «902» έδειχνε εικόνα από τη ΝΕΤ, η «Digea» έριχνε το ψηφιακό του σήμα για να τον φιμώσει
Παρά τις απειλές και τις φοβέρες, ο τηλεοπτικός «902» συνεχίζει να αξιοποιεί κάθε μέσο προκειμένου να παρακάμψει τα εμπόδια της Digea και να μεταδώσει το πρόγραμμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, όπως κάνουν και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα του ΚΚΕ.

Αναγνωρίζεται η συμβολή τους

Το βράδυ της Τρίτης, λίγη ώρα μετά την οριστική διακοπή του ψηφιακού σήματος της δημόσιας τηλεόρασης, η ανακοίνωση της είδησης ότι ο «902» αναμεταδίδει τηλεοπτικά τις εκπομπές των εργαζόμενων, προκάλεσε ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ενώ και το τηλεφωνικό κέντρο του τηλεοπτικού «902», έσπασε από τηλεφωνήματα συμπαράστασης.

Τη μάχη της ενημέρωσης και της αλληλεγγύης δίνουν ακούραστα ο «Ριζοσπάστης», όπως και το ραδιόφωνο του «902» και το portal, με ενημερωτικές εκπομπές και διαρκή ροή ειδήσεων. Το portal κατέγραψε την Τετάρτη τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το Νοέμβρη του 2012 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, υπερδεκαπλασιάζοντας το μέσο όρο των τελευταίων ημερών και φτάνοντας τις 180.000 μοναδικές επισκέψεις από 150.000 διαφορετικούς επισκέπτες.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης και προτού η «Digea» διακόψει αυθαίρετα την ψηφιακή εκπομπή του «902 TV», το ενδιαφέρον των επισκεπτών του «902.gr» κορυφώθηκε, φτάνοντας τις 40.000 επισκέψεις μέσα σε μία ώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνολικών επισκέψεων προέρχονταν από την Ελλάδα και 10.000 επισκέψεις έγιναν από το εξωτερικό. Πολλοί ήταν αυτοί που τηλεφωνικά και μέσω email εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, τα συγχαρητήριά τους για τη δουλειά των Μέσων Ενημέρωσης του ΚΚΕ και ενθάρρυναν για τη συνέχισή της.

  • Το πόρταλ «902.gr» έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας τις προηγούμενες μέρες και απέσπασε θετικά σχόλια για τη διαρκή και πλήρη ενημέρωση
    Το πόρταλ «902.gr» έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας τις προηγούμενες μέρες και απέσπασε θετικά σχόλια για τη διαρκή και πλήρη ενημέρωση
    Την απαράδεκτη ενέργεια της DIGEA να κόψει το σήμα του «902» καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Οι αστοί ξέρουν καλά ότι η τηλεόραση του "902" δεν είναι ένα τυχαίο κανάλι. Είναι το μοναδικό κανάλι, αποκούμπι των εργατών, που προβάλλει τους αγώνες τους, τα αιτήματά τους, βοηθάει στη διαφώτιση και την αφύπνιση της συνείδησης του εργαζόμενου λαού».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org