Κυριακή 16 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκηνικό εκφοβισμού στήνει η κυβέρνηση

Παράνομη έκρινε το δικαστήριο την Παρασκευή την απεργία που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες στο χώρο του Τύπου, μετά από αγωγή που κατέθεσαν εκδοτικά συγκροτήματα (ΔΟΛ, «Πήγασος» κ.ά.). Η απεργία συνεχίστηκε με αποφάσεις των πρωτοβάθμιων οργάνων του κλάδου.

Το γενικότερο κλίμα της τρομοκράτησης των εργαζόμενων που θέλει να συντηρήσει η κυβέρνηση με αιχμή την ΕΡΤ, ενισχύει και η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε την Παρασκευή η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ. Ράικου για την εξέταση όλων των συμβάσεων της ΕΡΤ, με αφορμή έγγραφο που της απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών και αφορά διερεύνηση αδικημάτων για την προμήθεια υλικού, αναθέσεις συμβάσεων έργου, παραγωγών κ.ά. Το αδίκημα που ερευνάται είναι της απιστίας.

Στο μεταξύ, τρία άτομα προσήχθησαν την Πέμπτη από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, μπλόκο της ΕΛΑΣ στον «Σταυρό» της Αγ. Παρασκευής σταμάτησε ιδιωτικό βαν που είχε ενοικιαστεί από τους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα κάλυπτε τη συγκέντρωση. Ο σκηνοθέτης και ο εικονολήπτης που επέβαιναν σε αυτό, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγ. Παρασκευής ενός ακόμα διαδηλωτή, που έφευγε την Πέμπτη από το Ραδιομέγαρο.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν θα δώσει ή όχι την προσωρινή διαταγή που θα «παγώνει» την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της ΕΡΤ. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο είχε καταφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, με το αιτιολογικό ότι η κυβερνητική απόφαση προσκρούει σε συνταγματικές και ευρωπαϊκές συμβάσεις και νομοθετικούς κανόνες. Η αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε στις 12 Ιούνη στο ΣτΕ και προσδιορίστηκε να συζητηθεί στην Ολομέλειά του στις 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Την αντίθεσή τους στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και στο κλείσιμο της ραδιοτηλεόρασης εκφράζουν τέλος οι δικαστικές ενώσεις των Διοικητικών Δικαστών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ανάμεσα σε άλλα ότι «το κράτος δικαίου δεν οργανώνεται ή εδραιώνεται με την κατά σύστημα έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκρινε ως «νόμιμο και συνταγματικό» το «μαύρο» στην ΕΡΤ(27/5/2014)
ΚΚΕ: Αντικείμενο διεκδίκησης το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση(20/7/2013)
Τι είπαν για την ΕΡΤ(21/6/2013)
Παιχνίδια εντυπώσεων στις πλάτες χιλιάδων εργαζομένων(16/6/2013)
Παρεμβάσεις του Κόμματος σε Βουλή και Ευρωβουλή(16/6/2013)
Λαϊκή Συμμαχία κόντρα στην πολιτική τους(16/6/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org