Κυριακή 16 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Στα μέτρα της κυβέρνησης το ψήφισμα για την ΕΡΤ

Με πρωτοβουλία Καμίνη απορρίφθηκε το σχέδιο που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ

Την Πέμπτη 13 Ιούνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας κατέθεσαν σχέδιο ψηφίσματος, καταδικάζοντας το επιχειρούμενο από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ (με τις πλάτες της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής») κλείσιμο της ΕΡΤ. Στο σχέδιο ψηφίσματος ζήτησαν ακόμα απόσυρση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και αναμετάδοση του απεργιακού προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ από την συχνότητα του δημοτικού ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84», ως έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν.

Η δημοτική πλειοψηφία του Γ. Καμίνη αρνήθηκε να στηρίξει το σχέδιο ψηφίσματος, έχοντας στην πράξη στήριξη και από την παράταξη της ΝΔ που επέλεξε στο ζήτημα να κάνει «αποχή». Παραπέρα ο δήμαρχος Γ. Καμίνης κατέθεσε δικό του ψήφισμα, όπου εκφράζει «την αντίθεσή του στη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ», εστιάζοντας στον «τρόπο με τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση». Μιλά ακόμα όπως και τα κόμματα της συγκυβέρνησης για «ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης» στην ΕΡΤ και «εξορθολογισμό της λειτουργίας της» σε «μεταρρυθμιστική λογική».

Τι σημαίνουν αυτά στην πράξη είχε φανεί από νωρίτερα, όταν ο δήμαρχος στην εισήγησή του ανέφερε ως παράδειγμα εξυγίανσης και μεταρρύθμισης τον «9,84», όπου επί θητείας του έχουν απολυθεί ήδη οι μισοί εργαζόμενοί του...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ