Κυριακή 16 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζικές οι συγκεντρώσεις παντού στην Ελλάδα

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο στούντιο της ΕΡΤ στην Πάτρα

Eurokinissi

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο στούντιο της ΕΡΤ στην Πάτρα
Aπ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, απλώθηκαν οι μεγαλειώδεις λαϊκές συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και πορείες ενάντια στο λουκέτο της ΕΡΤ, μαζικές κινητοποιήσεις για συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοί της. Ενδεικτικά:

Στη Θεσσαλονίκη μαζική και δυναμική πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης. Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Νωρίτερα στη Λεωφόρο Στρατού έξω από την ΕΤ-3 κατέληξε η μαζική και δυναμική πορεία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Από τα μεγάφωνα ακουγόταν το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ μέσα από τα μικρόφωνα του «904 Αριστερά στα FM», του ραδιοφωνικού σταθμού του ΚΚΕ που πεισματικά συνεχίζει εδώ και μέρες να αναμεταδίδει το «απαγορευμένο» από την κυβέρνηση και τα φερέφωνά της πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Προηγήθηκε συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπου μίλησε ο Δημήτρης Μαϊκίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ στο σχολικό συγκρότημα «Τάλως» (στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) παρά την έντονη βροχόπτωση χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα και παλμό. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία με πανό, σημαίες και συνθήματα προς το κεντρικό κτίριο της ΕΡΑ Ηρακλείου. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο χώρο για αρκετή ώρα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης από διευθυντή συγκεκριμένου Γυμνασίου σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ που απείλησε ότι θα την καλέσει σε γραπτή απολογία και ακολούθως σε πειθαρχικό αν συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Από την πορεία στα Γιάννενα
Από την πορεία στα Γιάννενα
Στα Γιάννινα στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζομένους της ΕΡΤ εξέφρασαν εκατοντάδες εργαζόμενοι. Η απεργιακή προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στο Δημαρχείο της πόλης και ακολούθως με βροχή τα συνθήματα όπως η «ΕΡΤ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό», «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» η μεγαλειώδης πορεία κατευθύνθηκε στο σταθμό της ΕΡΑ Ιωαννίνων. Εκεί απεύθυνε αγωνιστικό χαιρετισμό η Επιτροπή Αγώνα των βιομηχανικών εργατών του εργοστάσιου της ανακύκλωσης. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων, δημοσιογράφοι και τεχνικοί μαζί με συναδέλφους στα τοπικά ΜΜΕ που βρέθηκαν στο πλευρό τους, μπήκαν επικεφαλής της μεγαλειώδους πορείας που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ, στην Πρώτη Στρατιά. Στην ομιλία του ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΝΛ δίνουμε μια ηχηρή απάντηση στην ολομέτωπη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, που μετατρέπει τη ζωή μας σε κόλαση για να βγει το κεφάλαιο από τη βαθιά κρίση του, να εξασφαλιστεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά του». Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στην κεφαλή. Νωρίτερα, οι ταξικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

έξω απο τον ραδιοσταθμό στη Ρόδο
έξω απο τον ραδιοσταθμό στη Ρόδο
Στην Πάτρα, επίσης από μαζικότητα χαρακτηρίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Οι ταξικές δυνάμεις κατευθύνθηκαν συγκροτημένα στην πλατεία Γεωργίου. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με συνθήματα όπως «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Εργάτη μπορείς τούμπα να τους φέρεις, όσους σε κάνουν να υποφέρεις».

Στη Σάμο με κεντρικό σύνθημα «Η ΕΡΤ δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Είναι περιουσία και μόχθος λαϊκός», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νησί, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έδωσαν τη διήμερη μάχη τους στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα που ανήκουν στο λαό. Τετάρτη απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαχητικό συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης της Σάμου, την Πέμπτη στην 24ωρη απεργία, έγινε δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία της πόλης.

Στην Καλαμάτα με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Η συγκέντρωση άνοιξε με απαγγελία ποιήματος του Βλαχοδημήτρη. Ακολούθησε ομιλία από αντιπρόσωπο εργαζομένων στην ΕΡΑ Καλαμάτας . Στη συνέχεια μίλησε εκ μέρους της Γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ ο Π. Κουφαλάκος. Ακολούθησε πορεία σε δρόμους της πόλης με τα πανό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με τη συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΡΑ. Η πορεία κατέληξε στην τοπική ΕΡΑ.

η διαδήλωση στις Σέρρες
η διαδήλωση στις Σέρρες
Στη Λαμία στην πλατεία Πάρκου πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με τους απεργούς του Συντονιστικού Συνδικάτων Φθιώτιδας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις είχαμε επίσης σε Ζάκυνθο, Αργοστόλι, Κέρκυρα, Λευκάδα, Πρέβεζα, Αγρίνιο, Νάουσα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ρέθυμνο, Χανιά, Καβάλα, Κατερίνη, Δράμα, Αρτα, Κόρινθο, Αργολίδα, Πύργο, Σπάρτη, Ξάνθη, Σέρρες, Κομοτηνή, Ρόδο, Σύρο, Μυτιλήνη και αλλού


απο την Πρέβεζα
απο την Πρέβεζα

απο τη μαζική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

απο τη μαζική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

απο την πορεία στα Τρίκαλα

Eurokinissi

απο την πορεία στα Τρίκαλα

απο την κινητοποίηση στο Αργος

Eurokinissi

απο την κινητοποίηση στο Αργος

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ