Τρίτη 21 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η ΚΡΙΣΗ: «Σημαντική μείωση 11,5% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Μάρτιο (...) Μείωση κατά 51% για ορυχεία - λατομεία και κατά 10,7% για μεταποιητικές βιομηχανίες» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΑΞΙΩΣΗ: «Η Ελλάδα θα πρέπει αυτή τη φορά να ικανοποιήσει 45 προαπαιτούμενα μέτρα πριν από την εκταμίευση της διπλής δόσης των 9,2 δισ. ευρώ» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

Η ΕΠΙΘΕΣΗ: «Το κράτος σταματάει από 1ης Ιανουαρίου 2015 την επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων, περιορίζοντάς τη μόνο ως προς την κατώτατη σύνταξη των 360 ευρώ (...) Το οριστικό χτύπημα στις συντάξεις δίνει το άρθρο 37 του 3863/10, ή αλλιώς του "νόμου Λοβέρδου"... ανοίγοντας έτσι το δρόμο περικοπής στο μισό, από τα σημερινά ισχύοντα, σε συντάξεις και παροχές (...) Δραματική θα είναι η κατάσταση και για τους ανέργους, καθώς η επιχορήγηση στον ΟΑΕΔ μειώνεται πάνω από το 1/3, κατά 34,6%, από τα 764 εκατ. ευρώ στα 500 εκατ. ευρώ» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ: «Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργεία Θεσσαλονίκης (...) Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και την αποτροπή μείωσης των μισθών τους» (στα ΝΕΑ).

Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ: «Πρέπει όλα τα κόμματα της δημοκρατικής νομιμότητας να αποφασίσουν ποιοι βασικοί κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί, όσο και να πιέζονται από αγανακτισμένους οπαδούς τους ή τις δημοσκοπήσεις. Η μη χρήση βίας (...) η αποφυγή ακραίου διχαστικού λόγου (...) είναι - υποθέτω - θεμελιώδεις κανόνες» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ