Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11555

Ολοι αύριο στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις
  • ΑΘΗΝΑ, 7 μ.μ., Ομόνοια
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  11

ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ νέα βάρη για τη λαϊκή οικογένεια

ΚΚΕ: Οποιοι και αν είναι οι νικητές του διαγωνισμού, η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ θα σημάνει νέα βάρη για τη λαϊκή οικογένεια, κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζόμενων σ' αυτές τις επιχειρήσεις, για να διασφαλιστεί η κερδοφορία τους

Φουντώνουν οι ανταγωνισμοί στον τομέα της Ενέργειας με την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ. Η ρωσική «Gazprom» ενδιαφέρεται έντονα για τη ΔΕΠΑ, ενώ η αζέρικη «Socar» για τη ΔΕΣΦΑ. ΗΠΑ και ΕΕ αντιτίθενται στην είσοδο της «Gazprom» στην Ελλάδα. Ολα αυτά συνδέονται και με τους ανταγωνισμούς για τους αγωγούς μεταφοράς του αερίου όπως ο TAP, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα. Ο σχεδιασμός και η διαχείριση του δικτύου μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου γίνεται με γνώμονα την κερδοφορία και τα γεωπολιτικά συμφέροντα των νέων ιδιοκτητών και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Οι ιδιωτικοποιήσεις εμπλέκουν τη χώρα ακόμα περισσότερο στο κουβάρι των οξύτατων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Την ίδια ώρα ξεκινά (σήμερα) η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με βασικό θέμα την Ενέργεια.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΗΠΑ - ΟΚΛΑΧΟΜΑ
Φονικό και καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, μεταξύ αυτών περίπου 10 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και 240 τραυματίστηκαν μεταξύ αυτών 60 παιδιά, από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την πρωτεύουσα της πολιτείας της Οκλαχόμα, Οκλαχόμα Σίτι, και κυρίως το προάστιο Μουρ.


ΣΕΛ.  28

ΚΚΕ
Καθόλου αθώα συζήτηση

Το ΚΚΕ εκφράζει την ανησυχία του για τη συζήτηση, έτσι όπως εξελίσσεται, με αφορμή το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τη φημολογία γύρω από αυτό, χωρίς καν να έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Η όλη συζήτηση, στην οποία εντάσσεται και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν είναι αθώα. Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο αυτό, με βάση τις δηλώσεις, ενσωματώνει απόφαση της ΕΕ που αποτελεί προπομπό για κατασταλτικά μέτρα ενάντια στους πιο συνεπείς αντίπαλους της φασιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας. Το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί συνολικά μετά τη δημοσίευση του νομοσχεδίου.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη ΝΕΤ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» και στους δημοσιογράφους Γ. Κουβαρά και Μ. Μιχελιδάκη, σήμερα Τετάρτη, στις 8 π.μ.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λαϊκή διαδήλωση έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο

ΣΕΛ.  10
Οκτώ χρόνια χωρίς τον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση για τους παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  17
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Υπερδιπλασιασμός για τις ταξικές δυνάμεις

ΣΕΛ.  3
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
«Δέσμιοι της αγοράς» ασθενείς και εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  28
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πυρήνες δράσης σε κάθε σχολή

ΣΕΛ.  14
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Τιμά τον Πέτρο Κόκκαλη

ΣΕΛ.  15
ΑΡΘΡΟ
50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

ΣΕΛ.  8   -   9
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Πρώτη δύναμη η «Πανοικοδομική Ενότητα»

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ