Τρίτη 21 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πορείες Ειρήνης σε άλλες πόλεις

Μέχρι την Κυριακή κορυφώνεται το πρόγραμμα των τοπικών Επιτροπών της ΕΕΔΥΕ

Στη Σάμο
Στη Σάμο
Μαζική ήταν η παγκρήτια κινητοποίηση που διοργάνωσαν την Κυριακή οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, στη Βάση της Σούδας στο Μαράθι. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων και ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη. Το απομεσήμερο, η πορεία έφτασε στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση, ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τα φονικά τους σχέδια στην περιοχή, με τη θέληση της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μεταξύ άλλων, χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Αζί, εκπρόσωπος Σύρων εργατών.

Την Παρασκευή, πορεία ειρήνης διοργάνωσε και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, από το Μεζούρλο, τόπο εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών κατά την περίοδο 1946-1949, μέχρι την πλατεία Ταχυδρομείου, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση. Αντίστοιχη πορεία έγινε και από την Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας. Στη Σάμο, η πορεία Ειρήνης την Κυριακή ξεκίνησε από το Παλιόκαστρο στο Βαθύ, με τη συμμετοχή Τούρκων αγωνιστών από την Επιτροπή Ειρήνης Σμύρνης, εκ μέρους της οποίας χαιρέτισε ο πρόεδρός της Μπουρχάν Ακσακάλ.

Τις επόμενες μέρες

-- Το Σάββατο 25/5, η Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας οργανώνει πορεία Ειρήνης. Θα ξεκινήσει το απόγευμα από την Ανακασιά και θα καταλήξει στην παραλία του Βόλου. Θα ακολουθήσει εκδήλωση για τις εξελίξεις στη Συρία.

Στα Χανιά
Στα Χανιά
-- Την Κυριακή 26/5, 9.30 π.μ., η ΕΔΥΕΘ διοργανώνει πορεία Ειρήνης από το Στρατόπεδο Κόδρα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη (ενδιάμεση στάση στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο).

-- Την Κυριακή 26/5, οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου (Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας) διοργανώνουν πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα (γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη) μέχρι την Τρίπολη.

-- Την ίδια μέρα, οι αντίστοιχες Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ διοργανώνουν πικετοφορίες - λαμπαδηδρομίες σε Πάτρα (8:30 μ.μ., Πλατεία Τριών Συμμάχων), Πύργο (8 μ.μ. πλατεία ΟΤΕ) και Ζάκυνθο (8 μ.μ., Νομαρχία).

-- Πορεία ειρήνης, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης, την Κυριακή 26/5. Θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Παναγία και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.


Στη Λάρισα
Στη Λάρισα

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ