Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αντιδραστική λογική

«Συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «περί ναρκωτικών» (...) με "Δούρειο Ιππο" άρθρα για την επιεική μεταχείριση εξαρτημένων ατόμων (...) στόχο έχει τη γενίκευση της υποκατάστασης και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης των δομών πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης (...) η κυβέρνηση έφερε άλλον ένα νόμο που κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα έπρεπε να έχει αν ο πραγματικός στόχος ήταν η προσπάθεια καταπολέμησης των ναρκωτικών (...) οι όποιες θετικές του διατάξεις για τους χρήστες... απλά θα μένουν «κενό γράμμα». Η ενίσχυση και γενίκευση της υποκατάστασης σημαίνει συντήρηση του ίδιου του προβλήματος των ναρκωτικών (...) η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο φτάνει στο σημείο να κατοχυρώνει τον όρο συντήρηση! (...) Είναι μια άκρως αντιδραστική λογική που λέει ότι ο χρήστης δεν έχει ελπίδα θεραπείας, δεν έχει δυνατότητα απεξάρτησης, θα βρίσκεται μονίμως μέχρι να πεθάνει θαμμένος στις ουσίες, άρα το μόνο που μπορεί να κάνει το κράτος γι' αυτόν είναι να του παρέχει το ίδιο τις δόσεις του».

Εμπόριο θανάτου

«(...) η πραγματικότητα δείχνει ότι ο χρήστης μπορεί πραγματικά να κερδίσει πίσω τη ζωή του (...) τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα παραδίδουν κάθε χρόνο στην κοινωνία εκατοντάδες ανθρώπους καθαρούς, που είναι ζωντανά παραδείγματα γι' αυτή τη δυνατότητα απεξάρτησης. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να ενισχύσει αυτά τα προγράμματα που ανοίγουν πόρτες στη ζωή, τα αφήνει να μαραζώνουν και τα στραγγαλίζει οικονομικά. (...) ανοίγει την πόρτα σε ιδιώτες να μπουν στον ευαίσθητο χώρο της πρόληψης και απεξάρτησης. Μα ο ιδιώτης που θα μπει στην απεξάρτηση θα έχει συμφέρον να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εξαρτημένοι εν δυνάμει πελάτες του!».

Διευρύνουν την εξάρτηση

«(...) επιείκεια στο χρήστη είναι να τον βοηθήσεις να απεξαρτηθεί και να κερδίσει τη ζωή του (...) η κυβέρνηση περιορίζει δραματικά αυτή τη δυνατότητα μέσα από τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου και τη γενικότερη πολιτική της πάνω στο θέμα των ναρκωτικών (...) αυτή η πολιτική (..) διευρύνει την εξάρτηση, διογκώνει τις πιάτσες κι έρχεται μετά η κυβέρνηση να αξιοποιήσει και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς απέναντι στους χρήστες, όπως έγινε με την προχτεσινή επιχείρηση - "σκούπα" της Αστυνομίας στις πιάτσες του κέντρου της Αθήνας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι μονόδρομος για το λαό η ένταση της πάλης για πρόληψη - απεξάρτηση - κοινωνική επανένταξη με πλήρως δημόσιες και δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες» (από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μία από τα ίδια(2015-02-20 00:00:00.0)
Ο σκοταδισμός της συντήρησης(2013-03-08 00:00:00.0)
Επιείκεια για τον χρήστη σημαίνει να βοηθηθεί να επιλέξει τη θεραπεία(2013-03-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-02-04 00:00:00.0)
Θα σχεδιάζουν στη βάση της σχέσης... κόστους - οφέλους!(2010-07-07 00:00:00.0)
Η εξάρτηση μπορεί να νικηθεί. Οχι στη συντήρηση!(2010-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ