Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11499

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να στηριχθούν χωρίς τσιγκουνιές τα στεγνά προγράμματα

ΣΕΛ.  3
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Με κινητοποιήσεις απαντούν σε καταστολή - τρομοκρατία

ΣΕΛ.  15

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ δύναμη της λαϊκής αντεπίθεσης

  • Συγκεντρώσεις χτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις για την ισοτιμία κόντρα στην εκμετάλλευση
  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε τις κρατούμενες στις φυλακές της Θήβας που παρακολουθούν το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ

Με ένα πλατύ κάλεσμα συστράτευσης στον αγώνα ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που εντείνουν την εκμετάλλευση, στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση, τίμησαν την 8η Μάρτη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ με τις συγκεντρώσεις που οργάνωσαν χτες σε όλη τη χώρα. Η δύναμη του εργατικού, του λαϊκού, του γυναικείου κινήματος εξαρτάται από το πόσες εργατικές γυναικείες δυνάμεις, πόσες αυτοαπασχολούμενες, φτωχές αγρότισσες, πόσες κοπέλες, νέες γυναίκες θα μπουν στον αγώνα. Να οργανωθούν στα συνδικάτα, στους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, το ριζοσπαστικό κίνημα της ΟΓΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ. Να συμμετάσχουν στη δράση των Λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές.


ΣΕΛ.  3,   8  -  9

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δράσεις για την Υγεία που θα κορυφωθούν την Πρωτομαγιά

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ και ΟΤΑ. Η χτεσινή μαζική παρέμβαση αποτελεί την έναρξη των κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν την 1η Μάη.


ΣΕΛ.  12

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι γυναίκες να σπάσουν τις αλυσίδες του φόβου

Σε δήλωσή της από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε: «Οι γυναίκες, οι εργαζόμενες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων μπορούν και πρέπει να σπάσουν τις αλυσίδες του φόβου. Δίχως τις γυναίκες είναι αδύνατον ο λαός να αποκρούσει τα χειρότερα, να πετύχει την αντεπίθεση. Χωρίς αυτές, ιδιαίτερα τις νεότερες ηλικίες, το κίνημα δε θα κάνει ουσιαστικά βήματα μπροστά».



ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ
Στην αντεργατική επίθεση απαντά με αναμονή

ΣΕΛ.  11
ΚΝΕ
Πλήθος εκδηλώσεων

ΣΕΛ.  16
KOΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Ακυρώνονται τα σύμφωνα μη επίθεσης

ΣΕΛ.  24
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Παλλαϊκό τελευταίο «αντίο» στον Τσάβες

ΣΕΛ.  25
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τα καλύτερα παιδιά των εφοπλιστών

Νέα προνόμια για τους εφοπλιστές ζητά η Χρυσή Αυγή, πιστό τσιράκι του μεγάλου κεφαλαίου. Προνόμια που θα τα πληρώσουν από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.


ΣΕΛ.  32
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΦΥΛΗ
Υγειονομική βόμβα ο αποτεφρωτήρας ιατρικών αποβλήτων

ΣΕΛ.  14
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζεται νέα επιδρομή σε αναπήρους

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ