Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλατύ άνοιγμα σε εργοστάσια και γειτονιές

Συνεχίζουν τις εκδηλώσεις τα Συνδικάτα και οι Σύλλογοι της ΟΓΕ

Με περιοδείες, εξορμήσεις καθώς και συγκεντρώσεις το απόγευμα σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας συνέχισαν και χτες το πλατύ άνοιγμα στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων τα Συνδικάτα, οι Σύλλογοι της ΟΓΕ, συνολικά οι δυνάμεις των ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΠΑΣΥ.

Περιοδεία στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ» πραγματοποίησαν το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και ο Σύλλογος της ΟΓΕ στο Αιγάλεω. Νωρίς το πρωί στην είσοδο του εργοστασίου ο Σύλλογος της ΟΓΕ είχε μοιράσει στις εργαζόμενες DVD αφιερωμένο στην 8η Μάρτη. Το μήνυμα της επετείου έχει ιδιαίτερο νόημα για τις εργαζόμενες στο εργοστάσιο, που είναι αναγκασμένες να δουλεύουν σε ανθυγιεινές συνθήκες, να εισπνέουν το χνούδι αλλά και τις αναθυμιάσεις από τα χημικά που χρησιμοποιούν στο βαφείο. Το συνδικάτο κάλεσε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, που είναι εδώ και δύο μήνες απλήρωτοι, να βρεθούν σε ετοιμότητα ώστε να αντιδράσουν οργανωμένα στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η εργοδοσία στη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε ατομικές.

Με τις σπουδάστριες της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) στο Μεταξουργείο συζήτησε, την Πέμπτη το απόγευμα, η Ομάδα Κολωνού - Σεπολίων της ΟΓΕ. Η ανακοίνωση που μοίρασε στις σπουδάστριες η ΟΓΕ ανέτρεχε στους σκληρούς αγώνες στους οποίους συμμετείχαν οι εργαζόμενες και στα αποτελέσματα που αυτοί είχαν. Η συζήτηση δεν περιορίστηκε βέβαια στην ιστορία των αγώνων αλλά και στην ανάγκη να συνεχιστούν, να ενταθούν σήμερα και με τη συμμετοχή των ίδιων των νέων γυναικών, να γνωρίσουν οι σπουδάστριες την Ομάδα της ΟΓΕ και να γίνουν μέλη της.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις
  • Συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο, οι εκδηλώσεις από τους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ:

-- Καλλιθέα, στις 18.00, στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών (Αραπάκη 69).

-- Μοσχάτο - Ταύρο, στις 18.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

-- Π. Φάληρο, στις 18.00, σε εκδήλωση με θέμα τις κατακτήσεις των γυναικών στον 20ό αιώνα, στο Πνευματικό Κέντρο (Αγίας Βαρβάρας 24).

-- Θεσσαλονίκη, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Τούμπας.

-- Καβάλα, στις 18.00, στο ξενοδοχείο «Εσπέρια», όπου θα προβληθεί και η ταινία της Αλίντας Δημητρίου «Πουλιά στο βάλτο».

-- Καρδίτσα, συζήτηση με αγρότισσες στο χωριό Λεοντάρι με θέμα: «Αγρότισσα στον αγώνα ή στο περιθώριο;».

-- Αρτα, στις 19.00, στο ξενοδοχείο «Κρόνος».

  • Αύριο, Κυριακή 10 Μάρτη:

-- Εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα, στις 10.30, στο Πνευματικό Κέντρο (Ν. Τρυπιά 45).

-- Σπάτα - Αρτέμιδα, στις 17.00, στην Αίθουσα Συμβουλίων.

-- Αφιερωμένη στα νέα ζευγάρια θα είναι η εκδήλωση του Συλλόγου Πειραιά, στις 18.00, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).

-- Αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά οργανώνει ο Σύλλογος Πατησίων - Ριζούπολης μαζί με το Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών Α' Αθήνας, στις 10.00, στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252).

-- Στη Χαλκίδα ο Σύλλογος της ΟΓΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, στις 11.00, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

-- Θα πραγματοποιήσει εκδήλωση και το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ), στις 18.30, στο πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ