Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Μέρα - σύμβολο ταξικού λαϊκού αγώνα

Με ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας η Βουλή τίμησε χτες την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας και εκ μέρους του ΚΚΕ η βουλευτής του Κόμματος Ε. Γερασιμίδου τόνισε χαρακτηριστικά ότι την 8η Μάρτη την τιμάμε συνεχίζοντας τους αγώνες.

Κάλεσε τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις μετανάστριες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, να συσπειρωθούν στα σωματεία, στις μαζικές οργανώσεις, στις επιτροπές αγώνα, να παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις και να απεργούν.

Η βουλευτής τόνισε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σήμερα στα πλαίσια της πολιτικής κουλτούρας της αστικής τάξης έγινε προσπάθεια να αλλοιωθεί το νόημα της 8ης Μάρτη ως σύμβολο ταξικού λαϊκού αγώνα.

Η σημερινή μέρα υπογράμμισε «είναι ημέρα μνήμης και αφετηρία πάλης για τις γυναίκες που βιώνουν την εκμετάλλευση, την κοινωνική καταπίεση και τη φυλετική ανισοτιμία. Είναι πρώτα και κύρια ημέρα των γυναικών της εργατικής τάξης, των γυναικών του μόχθου, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στις συνθήκες που επιβάλλουν τα μέτρα της ΕΕ, του καπιταλισμού τελικά»

Η Ελ. Γερασιμίδου, είπε ότι απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση ώστε να μπει φραγμός σε αυτή τη λαίλαπα «που μας θέλει με πεσμένο ηθικό και μειωμένες αντιστάσεις, με σκυμμένο κεφάλι για να δεχθούμε ένα ζοφερό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ