Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπεύθυνο απέναντι στο κεφάλαιο το ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ και ο Ευ. Βενιζέλος είχε τις προηγούμενες μέρες διαδοχικές συναντήσεις με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να μεταπείσει όσους έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν τα μέτρα. Μετά τη συνάντηση που έχει την Κυριακή με τον Αντ. Σαμαρά, διαβεβαίωσε την ντόπια πλουτοκρατία ότι «στο ΠΑΣΟΚ δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας (...) αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Παράλληλα, κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να μείνει στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ αργά χτες το βράδυ συνομίλησε με τον Φ. Κουβέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευ. Βενιζέλος διαμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι στην περίπτωση που οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ καταψηφίσουν τα μέτρα, δεν «πρόκειται να δεχτεί τη συμμετοχή στελεχών της στο υπουργικό συμβούλιο».

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τα «παζάρια» με τους βουλευτές συνεχίζονταν μέχρι αργά χτες το βράδυ. Τα μέτρα έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν οι Μ. Κασσής και Θ. Παραστατίδης. Την αποχή από την ψηφοφορία φαίνεται ότι θα επιλέξει ο Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο και αναμένεται σήμερα να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

Την αποχή από την ψηφοφορία φαίνεται να επιλέγει και ο Γ. Κουτσούκος. Χτες ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε ακόμα με τους Μ. Μπόλαρη και Θ. Τζάκρη που έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν τα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ