Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Φιλέτα γης στους ιδιώτες

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει και προηγούμενη τροπολογία για την εκχώρηση φιλέτων δημόσιας γης στους ιδιώτες, εκτάσεων του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού που ανήκουν σε άλλους φορείς.

Προκειμένου να διευκολύνουν το ξεπούλημα των εκτάσεων του παλιού αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά σε μεγάλους ιδιώτες «επενδυτές» μεταβιβάζεται η πλήρης και αποκλειστική κυριότητα όλων των ακινήτων που υπάρχουν στις εκτάσεις αυτές στο ελληνικό δημόσιο, που με τη σειρά του βέβαια τα έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τα ακίνητα που ανήκαν σε άλλους φορείς, όπως:

- Η έκταση 169.450 τ.μ. περίπου του ΕΟΤ, επί της οποίας έχει ανεγερθεί το κτιριακό συγκρότημα του Ανατολικού Αεροσταθμού, συνολικής επιφανείας 36.500 τ.μ. περίπου (κτίριο Saarinen) και το οποίο περιλαμβάνει τα κτίρια αναχωρήσεων, αφίξεων, ναυλωμένων πτήσεων, καθώς και το γειτονικό κτίριο του τελωνείου, συνολικής επιφανείας 10.000 τ.μ. περίπου.

- Το κτίσμα του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού εμβαδού 145,28 τ.μ. περίπου των ΕΛΤΑ, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου με αριθμό 49Α του πρώην Δυτικού Αερολιμένα.

- Η Πρώην Νομαρχία Αθηνών, νυν Περιφέρεια Αττικής σε έκταση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού εμβαδού 40.419 τ.μ. περίπου.

Με άλλες τροπολογίες αίρονται ορισμένα τεχνικά εμπόδια για το ξεπούλημα των ακινήτων του υπουργείου Δικαιοσύνης στο Γουδί και των υπουργείων Παιδείας και Υγείας στο Μαρούσι.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org