Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11401

ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δολοφονική επίθεση «Χρυσαυγιτών» σε μαθητές και απεργούς

ΣΕΛ.  3

Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση με κατάργηση των μονοπωλίων και έξοδο από την ΕΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Σε καμία περίπτωση ο λαός δεν πρέπει να στηρίξει τα συμφέροντα ενός τμήματος των επιχειρηματικών ομίλων εναντίον άλλων. Αυτό θα σημάνει την ήττα του κινήματος για πολλά πολλά χρόνια

  • Η επίθεση είναι ενιαία στη μισθωτή εργασία και στους αυτοαπασχολούμενους, στη φτωχή αγροτιά. Η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο θέλοντας να εξασφαλίσει την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, των επενδύσεων.
  • Σήμερα αντιπαλεύουν δύο μείγματα πολιτικής. Το ένα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το άλλο με τη ΝΔ, με τις όποιες διαφορές έχει με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Αυτά κυριαρχούν σήμερα στο λαό, που σημαίνει ότι οδηγούν ένα τμήμα του να είναι με ένα τμήμα της αστικής τάξης και ένα άλλο με ένα άλλο τμήμα της αστικής τάξης.
  • Φιλολαϊκή διέξοδος σημαίνει κατάργηση των μονοπωλίων και αποδέσμευση απ' την ΕΕ. Αυτό σημαίνει ανατροπή της πολιτικής εξουσίας των μονοπωλίων. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος απ' την κρίση χωρίς αυτό.

ΣΕΛ.  6  -  10

Χιλιάδες λαού και στις χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
  • Εντυπωσιακή η διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα
  • Οργανωμένη από την κυβέρνηση κρατική καταστολή της συγκέντρωσης
  • Συνεχίζεται η μάχη στους τόπους δουλειάς

ΣΕΛ.  15  -  17

Αγρια καταστολή από την κυβέρνηση

Οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο άγριας κρατικής καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών εφαρμόστηκε χτες στην πλατεία Συντάγματος. Η επιβολή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων είναι αδύνατο να μη συνοδευτεί με την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής σε βάρος όσων αγωνίζονται οργανωμένα ενάντια στην πολιτική που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Και θα δυναμώσει η κρατική βία κατά του λαϊκού κινήματος γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει για την πολιτική της χωρίς τη βία. Προσχήματα μπορεί να βρίσκει για να χτυπά τις διαδηλώσεις. Κι αν δε βρίσκει θα τα δημιουργεί. Χτες, οι λαϊκοί άνθρωποι που διαδήλωναν στο Σύνταγμα με το ΠΑΜΕ αντιμετώπισαν την κρατική βία αποφασιστικά, ανασυντάχτηκαν και ξαναδιαδήλωσαν οργανωμένα στο Σύνταγμα μένοντας μέχρι αργά το βράδυ. Το οργανωμένο εργατικό, λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει με τη μαζική οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, με την οργάνωση και το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, που με γραμμή ανυπακοής στο σύστημα θα διεκδικεί την ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό με μέτωπο και στην κρατική βία και καταστολή. Θα παλεύει για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και να κάνει τα μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία.ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΕΛ.  18
«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Αβάντες σε εφοπλιστές - επιχειρηματίες

ΣΕΛ.  21
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - Ε.Κ. ΝΗΣΙΩΝ
Το Σάββατο η σύσκεψη για την ακτοπλοΐα

ΣΕΛ.  13
ΕΚΛΟΓΗ ΟΜΠΑΜΑ
Δεύτερη θητεία στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ