Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Ενα δισ. η πρώτη λυπητερή

Ενα δισ. ευρώ αρπάζονται για αρχή από την αγροτιά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ακολουθεί η νέα... λυπητερή από τα όσα θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τη φορολογία.

Μόνο η απώλεια από την περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους του ΟΓΑ για το 2012 θα είναι 673 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό θα αυξηθεί κατά 15 εκατ. ευρώ το 2014 και κατά 14 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το 2015 και 2016. Επίσης η αύξηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης του ΟΓΑ σημαίνει 90 εκατ. ευρώ επιβάρυνση από το 2013. Ακόμα από τη μείωση του συντελεστή επιστροφής του ΦΠΑ από το 11% στο 6% προβλέπεται ετήσια απώλεια για τους αγροτοκτηνοτρόφους κατά 180 εκατ. ευρώ, ενώ από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο από 21 ευρώ το λίτρο σε 66 ευρώ το λίτρο προβλέπεται ετήσια απώλεια 53 εκατ. ευρώ.

Στα παραπάνω θα έρθει να προστεθεί η άγρια φορολόγηση των αγροτοκτηνοτρόφων με την καθιέρωση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, όπου οι πληροφορίες λένε ότι θα επιβληθεί συντελεστής 13%, ενώ από τη φορολόγηση των χωραφιών οι σχετικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιβάρυνση 500 εκατ. ευρώ περίπου.

Και όλα αυτά ενώ έχει ήδη επιβληθεί από φέτος αύξηση 11% στο αγροτικό ρεύμα και από το 2013 προβλέπεται και νέα αύξηση, ενώ επίσης έχει ήδη επιβληθεί από φέτος αύξηση της εισφοράς για τον ΟΓΑ μέχρι και 29%. Μάλιστα με την υποχρεωτική μετάταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία από φέτος, η επιβάρυνση μόνο από την αύξηση της εισφοράς στους 519.733 ασφαλισμένους που μετατάχθηκαν από την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία στη δεύτερη, είναι 63,8 εκατ. ευρώ. Και έπεται συνέχεια και σε αυτό το θέμα.

Από αυτή την ολέθρια πολιτική η φτωχομεσαία αγροτιά μόνο πολύ μεγάλη φτώχεια και άγρια χαράτσια έχει να περιμένει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ