Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ετοιμαστεί ο λαός για να αποκρούσει κάθε σχέδιο εξαθλίωσής του

Σε σχόλιό του για την απειλή παύσης πληρωμών των συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«

Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έχουν λεηλατηθεί από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Τα σωρευτικά προβλήματα δημιουργήθηκαν από αυτή την 30ετή λεηλασία των ταμείων που στοίχισε πάνω από 50 δισ., από τις μειώσεις μισθών,την ανεργία, το κούρεμα των ομολόγων, την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, τις ανείσπρακτες οφειλές της εργοδοσίας.

Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν στην περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και διογκώθηκαν στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Ο κίνδυνος ολικής ή μερικής παύσης πληρωμών είναι ορατός. Η εξέλιξη αυτή θα αξιοποιηθεί επίσης για την παγίωση συντάξεων πείνας, αλλά και για την προώθηση νέων αντιασφαλιστικών αλλαγών.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούν το λαό για να ανεχτεί νέα σκληρότερα μέτρα μπροστά σε αυτή την εκδοχή και ταυτόχρονα παραπλανούν ότι το πρόβλημα οφείλεται στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Εξίσου επικίνδυνος με τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι ο εφησυχασμός που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κρύβει από το λαό ότι υπάρχει ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

Γι' αυτό στις 17 Ιουνίου ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρξει άμεση λαϊκή απάντηση για την υπεράσπιση της ζωής των συνταξιούχων, για να είναι ο λαός έτοιμος να αποκρούσει κάθε εξέλιξη που θα τον οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ