Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Τώρα ξανά ΚΚΕ

«Βαρέθηκα τα μυστικά και τα ψέματα αυτών των κομμάτων που καλλιεργούν το έδαφος της απάτης. Κανείς δεν μιλάει καθαρά, εκτός από το ΚΚΕ», έγραφε χτες - ανάμεσα σ' άλλα - σ' ένα μικρό σημείωμά της η ηθοποιός Χρύσα Ρώπα.

Πολλοί είναι αυτοί που βαρέθηκαν. Πολλοί είναι αυτοί που δε μαθαίνουν από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ. Πολλοί είναι αυτοί που μαθαίνουν για το ΚΚΕ απ' αυτά που λένε και γράφουν οι δημοσιογράφοι του αστικού Τύπου για το ΚΚΕ. Πολλοί είναι αυτοί που μέσα στην απόγνωση πιάνονται απ' τα μαλλιά τους και νομίζουν πως αν αλλάξουνε βεζίρη θα σωθούν.

Πρέπει να τους βρούμε. Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, με όλη την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να έχουν από πρώτο χέρι ενημέρωση, για να μπορούν γνωρίζοντας και να αποφασίσουν.

***

Στις 18 Ιούνη θα είμαστε πράγματι μόνοι μας από δω μεριά. Το ΚΚΕ και η εργατική τάξη σ' ένα μετερίζι. Κι απέναντι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλος από εκείνους που βάζουν «κόκκινη γραμμή» (βρωμίζουν το χρώμα και μόνο που το πιάνουν στο στόμα τους) την υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τότε, καθώς θα λείπει το ψωμί απ' το τραπέζι κι ας μπορούμε να παράξουμε στάρι, τότε που τα χτήματα με τις ξεπατωμένες ελιές και τ' αμπέλια θα δίνονται πεσκέσι στους «επενδυτές», τότε που τα ναυπηγεία θα ρημάζουν ενώ τα νησιά δε θα 'χουν βαπόρι, τότε πράγματι θα 'μαστε μόνοι μας από δω μεριά: Το ΚΚΕ και η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Κείνη την ώρα - ακόμα περισσότερο από σήμερα - μόνη παντιέρα για να τραβήξει μαζί της το λαό, ν' αντισταθεί, να κάνει την αντεπίθεσή του, προβάλλει το μήνυμα του ΚΚΕ: Για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.

Γι' αυτό η εργατική τάξη χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ από σήμερα.

Γι' αυτό η αστική τάξη κάνει δική της παντιέρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που χειραγωγεί το λαό στο σύστημα, που καλεί το κίνημα να στηρίξει τη δική του διαχείριση του καπιταλισμού, ενοποιεί κάθε μορφή αντικομμουνισμού που γνωρίσαμε, για να προλάβουν το κακό, το κακό γι' αυτούς: Την ώρα που πράγματι οι κάτω δε θα αντέχουν τα μυστικά και τα ψέματα, την ώρα που μόνο η παντιέρα του ΚΚΕ δείχνει το δρόμο στον εργάτη για να τραβήξει μπροστά.

Στον χτεσινό «Ριζοσπάστη», αμέσως μετά από την αναλυτική παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για το πώς η εργατική τάξη θα κατακτήσει όσα της ανήκουν, ο τραγουδοποιός Γιώργος Σαρρής έγραφε: «Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί με έκανε ξανά να δω στο χάρτη του αύριο του δικού μας και των παιδιών μας αυτές τις υπέροχες "χώρες" που οι άλλοι έχουν καταλήξει στο "λογικό" συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν».

***

Το ΚΚΕ, αυτό που έκανε προχτές ήταν να παρουσιάσει μια λίστα με στόχους πάλης για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης. Εδειξε δηλαδή εκείνα που πρέπει να παλευτούν σήμερα. Τι ήταν να το κάνει; Αρχισε να ξερνά στο «Βήμα» η Λώρη Κέζα με το θράσος του ΚΚΕ. Πήραν μετά τον εμετό της οι «Καμπουράκηδες» του «Mega» κι άρχισαν να διατυπώνουν βαθυστόχαστες απορίες για τις «υποσχέσεις του ΚΚΕ». Μόνο που το ΚΚΕ δεν υποσχέθηκε τίποτα και σε κανέναν. Απέδειξε ότι η καπιταλιστική κρίση δε σηκώνει γιατριά, ότι οι καπιταλιστές για να ανακάμψουν τα κέρδη τους θα τσακίσουν κορμιά εργατών. Εδειξε και είπε: Εκεί είναι ο πλούτος που παράγεις, πάρ' τον, σου ανήκει. Εδειξε τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, όλους τους κηφήνες και είπε στους εργάτες το αυτονόητο: Μπορείτε να ζήσετε χωρίς αφεντικά. Ε, αυτό ακριβώς είναι που βαράει συναγερμό στην αστική τάξη, γι' αυτό ακριβώς διατάσσει ότι πρέπει να βγει το ΚΚΕ από τη μέση. Αυτήν ακριβώς την εργολαβία έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν ακριβώς την εργολαβία πρέπει να την γκρεμίσουμε πριν γίνει τάφος για την εργατική τάξη.

***

Για να κυβερνήσουν, λένε - και άρα για να φύγουν από τη μέση τα εμπόδια για μια ομαλή διακυβέρνηση που θα εξασφαλίζει τα κέρδη των καπιταλιστών, συμπληρώνουμε εμείς - το κλειδί είναι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ. Οι οποίοι ανοιχτά πλέον καλούνται από την «Αυγή» να εγκαταλείψουν το κόμμα τους.

Πόσο μακριά νυχτωμένοι είναι όταν αναφέρονται στον κόσμο του ΚΚΕ, σ' όλους εκείνους που μαζί με το ΚΚΕ δίνουν καθημερινά τη μάχη, ατσαλώνουν, εκεί ακριβώς που δένεται τ' ατσάλι.

***

Η οξυνόμενη καπιταλιστική κρίση, η αγωνιώδης προσπάθεια της αστικής τάξης να κρατήσει δεμένη την ιμπεριαλιστική αλυσίδα πατώντας επί πτωμάτων, ενισχύει τη θέση του ΚΚΕ, ότι η εργατική τάξη δεν πρέπει να φτάσει απροετοίμαστη στην κάλπη και πολύ περισσότερο να είναι απροετοίμαστη την επόμενη μέρα.

Εργάτη τον εργάτη, σε κάθε λαϊκό άνθρωπο να διαδώσουμε την αλήθεια, να κάνουμε καθαρό ότι και στις 18 και στις 19 και στις 20 του Ιούνη το ΚΚΕ θα είναι εκεί όρθιο να οργανώνει τον αγώνα των εργατών, να στηρίζει τη λαϊκή οικογένεια, να προωθεί πρακτικά μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η επιβίωση των ανθρώπων.

Στον εφησυχασμό που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να δείχνουμε ότι ο νέος έμπιστος της αστικής τάξης γίνεται επικίνδυνος γιατί επιμένει να αθωώνει την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιμένει να αθωώνει τους καπιταλιστές, εκπαιδεύει ανθρώπους να κάνουν έκπτωση στις ανάγκες και τα αιτήματά τους, οδηγεί λαϊκά στρώματα να πάνε σαν τα πρόβατα στη σφαγή.

Η εκλογική διαδικασία παράλληλα με την ένταση της ταξικής πάλης στους χώρους δουλειάς πρέπει να αξιοποιηθεί έτσι που να παράγει πιο ισχυρό ανάχωμα στις επιδιώξεις της αστικής τάξης.

Τώρα ξανά ΚΚΕ!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ