Σελ. /64
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11274

ΚΚΕ: ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Για να προστατευθεί ο φυσικός πλούτος πρέπει να γίνει λαϊκή ιδιοκτησία

ΣΕΛ.  51
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεση και επαρκής χρηματοδότηση για τον ΕΟΠΥΥ και το Φάρμακο

ΣΕΛ.  45

Δε σώζουν το λαό ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε κυβέρνηση συνεργασίας

Το ερώτημα είναι πώς θα βρεθεί ο λαός την επόμενη μέρα. Το πραγματικό δίλημμα είναι: Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων;

  • Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» που θέτει η ΝΔ ή το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» είναι και πλαστό και αποπροσανατολιστικό. Δεν απαντά στους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός, οι λαοί της Ευρώπης από την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρωζώνη, από μια ελεγχόμενη ή μη ελεγχόμενη πτώχευση.
  • Η σωτηρία για το λαό προϋποθέτει να σηκώσει το ανάστημά του, να σταθεί με περηφάνια απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, όχι σαν ζήτουλας, να γράψει στις σημαίες της πάλης του τη διεκδίκηση των σύγχρονων ρεαλιστικών κοινωνικών αναγκών που ανταποκρίνονται στον πλούτο που παράγεται.
  • Η αντεπίθεση είναι μονόδρομος, η ευθύνη του ΚΚΕ ακόμα πιο μεγάλη. Αυτό το ΚΚΕ, που παίζει τον πρωτοπόρο ρόλο του, πάντα όρθιο και πιο δυνατό, χρειάζεται ο λαός, και το χρειάζεται τώρα, άμεσα, όχι αργότερα, γιατί αύριο θα είναι αργά αν επικρατήσουν οι αυταπάτες που αφοπλίζουν το λαϊκό κίνημα.

ΣΕΛ.  7  -  11

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ακόμα πιο δυναμικά στην απεργία

Με νέα ορμή μπήκαν σήμερα στην 220ή μέρα της απεργίας τους οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου. Ενα νέο κύμα ταξικής αλληλεγγύης ξεδιπλώνεται ήδη από χτες, μόλις έγινε γνωστό ότι το δικαστήριο χαρακτήρισε για τυπικούς λόγους παράνομη την κήρυξη της απεργίας τον Οκτώβρη του 2011.


ΣΕΛ.  47

Συνέντευξη σήμερα στον ΑΝΤ1

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη θα παραχωρήσει σήμερα Τετάρτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 8.30 το πρωί.


Αυτοί είναι!..

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις εκείνες όπου διάφοροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ως «ψηφοφόροι» του ΚΚΕ και λένε ότι αν και ψήφιζαν το Κόμμα, τώρα θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ!...

Το κόλπο είναι τόσο παλιό και βρώμικο, όσο και το ΠΑΣΟΚ όταν το χρησιμοποιούσε, για να κλέψει την ψήφο κομμουνιστών. Το αντέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι! Ομως δεν το κάνουν μόνο για τις ψήφους. Το κάνουν πρώτα απ' όλα γιατί έχουν στόχο να τσακίσουν το ΚΚΕ, να το ισοπεδώσουν. Απαντήστε στους ξαφνικούς «φίλους» του ΚΚΕ όπως τους αξίζει. Είναι ίδιοι με αυτούς που τα παλιότερα χρόνια ζητούσαν από τους αγωνιστές να εγκαταλείψουν το κόμμα τους για «το καλό τους». Είναι ίδιοι με αυτούς που ζητάνε σήμερα από τα νέα παιδιά που είναι κομμουνιστές ή στηρίζουν το ΠΑΜΕ, να κάτσουν στ' αυγά τους για να μην απολυθούν!

Τώρα ισχυρό ΚΚΕ! Γιατί έρχονται πολύ δύσκολες μέρες, και ο εργαζόμενος λαός μόνο το ΚΚΕ θα έχει αποκούμπι, αυτό θα είναι ο οργανωτής του λαού για να τον σώσει από την πείνα σε μια χρεοκοπία. Τώρα ισχυρό ΚΚΕ, γιατί στους εργάτες, στους ανέργους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, αξίζει μόνο μια κυβέρνηση: Εκείνη της εργατικής λαϊκής εξουσίας, που σ' αυτή το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει.



Νέα άγρια αντιλαϊκή φοροεπιδρομή

ΣΕΛ.  21
ΚΚΕ
Μηχανισμός του συστήματος η «Χρυσή Αυγή»

ΣΕΛ.  20
ΙΚΑ
Αδιέξοδα από εισφοροδιαφυγή και ανεργία

ΣΕΛ.  64
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Σχέδιο πιο αντιδραστικής λυκοσυμμαχίας

ΣΕΛ.  6
ΝΔ
Ανάπτυξη με φτώχεια για το λαό

ΣΕΛ.  2

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ