Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11276

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΣΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Να εξουδετερωθεί από το λαό το μαστίγιο του συστήματος

ΣΕΛ.  11
ΣΤΟ 21,9% Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΚΕ: Η προστασία των ανέργων είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας

ΣΕΛ.  56

Με το ΚΚΕ πρωταγωνιστής ο λαός χωρίς τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για μια Ελλάδα που δε θα έχει δεσμεύσεις στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αυτό μπορεί να το εγγυηθεί στον ελληνικό λαό μόνο μια εργατική - λαϊκή εξουσία

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν να εξεταστούν απομονωμένα από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας (Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Καύκασος), όπου υπάρχει σημαντικός ενεργειακός πλούτος. Διαδραματίζονται επικίνδυνες εξελίξεις με ένταση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη διαπάλη για το φυσικό πλούτο και τα μερίδια των αγορών. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα «Ανεξάρτητοι Ελληνες», ΔΗΜΑΡ, λένε ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη, την ασφάλεια του λαού, τα κυριαρχικά δικαιώματα. Παραπλανητικές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κάποια αντικατάσταση του ΝΑΤΟ και των στρατιωτικών δομών της ΕΕ με ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας και μείωσης των εξοπλισμών. Φιλολαϊκή απάντηση στα λεγόμενα «εθνικά ζητήματα» δεν μπορεί να δοθεί μέσα σ' αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


ΣΕΛ.  6   -   9

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ασταμάτητα τα μηνύματα ταξικής αλληλεγγύης

Στο αγωνιστικό τους πόστο μένουν σταθερά οι απεργοί χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και αντλώντας όλο και μεγαλύτερη δύναμη από το κύμα αλληλεγγύης που κλιμακώνεται σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  17

Αξιος ο μισθός σου Γ. Τράγκα

Αντικομμουνιστική χολή έσπευσε να ρίξει χτες ο Γιώργος Τράγκας στο ΣΤΑΡ και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής». Ο Γ. Τράγκας μίλησε για «κόκκινο φασισμό» που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν, όπως είπε, αναφερόμενος στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε.

Είναι ο δημοσιογράφος που έχει αναλάβει εργολαβικά να προωθήσει το ΣΥΡΙΖΑ, που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχανε ευκαιρία να κατηγορήσει το ΚΚΕ ότι είναι «συστημικό κόμμα» και ότι στηρίζει - τάχα - τα μνημονιακά κόμματα, επειδή το Κόμμα μας ασκεί πολιτική κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. Με όχημα την «αντιμνημονιακή στάση» ο Γ. Τράγκας παριστάνει τον αντισυστημικό για να προωθήσει με αυτό το προφίλ ακριβώς αυτήν την κυρίαρχη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, που έχει ήδη κατοχυρωθεί στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ: Τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού και την ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό. Ο στόχος του σαφής: Μέσα από την ταύτιση να ηττηθεί το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα.

Αξιος ο μισθός του!



ΣΥΡΙΑ
Κλιμακώνεται η ενδοϊμπεριαλιστική ένταση

ΣΕΛ.  45
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ολα στο κεφάλαιο «δούλοι» οι εργάτες

ΣΕΛ.  10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «PHONE MARKETING»
Ογδόντα μέρες απεργία

ΣΕΛ.  56
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΗ «ΛΑΡΚΟ»
Δεν εμποδίζουν την ιδιωτικοποίηση

ΣΕΛ.  18
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Παραπέρα ενοποίηση - φυγόκεντρες τάσεις

ΣΕΛ.  12
ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Επικίνδυνο αδιέξοδο

Σε τραγικό αδιέξοδο οδηγείται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που έχει ως αποτέλεσμα να μην εφοδιάζονται τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με τα φάρμακα των βαρέως πασχόντων, με απρόβλεπτες γι' αυτούς συνέπειες.


ΣΕΛ.  39
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΓΚΑΗΣ
Ενισχύουν το διεθνή τους ρόλο

ΣΕΛ.  45

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ