Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ
Επίσημα διαπιστευτήρια σε ΗΠΑ και ΕΕ

Ηταν πράγματι μια εθιμοτυπική εκδήλωση, όπου ο κ. Τσίπρας έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας και στους άλλους διπλωμάτες των 19 ισχυρότερων καπιταλιστικών χωρών του πλανήτη! Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους πρεσβευτές των χωρών της G20 έδωσε μια γεύση από το πρόσφατο παρελθόν, θυμίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που τις τελευταίες βδομάδες έχει εξαφανιστεί... Τα ίδια σλόγκαν περί «νέας πολυδιάστατης ενεργητικής φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής», οι ίδιες αναφορές στις «διεθνείς πρωτοβουλίες εκδημοκρατισμού του συστήματος των διεθνών σχέσεων», και στην ανάγκη «αναβάθμισης του ρόλου του ΟΗΕ».

Και την ίδια ώρα, ούτε κουβέντα για το ΝΑΤΟ. Τσιμουδιά! Το ΝΑΤΟ που πρόσφατα συνεδρίασε στο Σικάγο και πήρε νέες επικίνδυνες αποφάσεις επέκτασης της δράσης του, για την καταστολή κάθε δύναμης, κάθε λαού που διεκδικεί να πάρει την τύχη στα χέρια του. Εκκωφαντική ήταν κι η σιωπή του κ. Τσίπρα για τη συνεχιζόμενη επέμβαση στη Συρία. Καμία αναφορά, λες και δεν καταστρώνονται αυτήν την περίοδο τα σχέδια στρατιωτικής επέμβασης στην περιοχή. Λες και σ' αυτήν την επέμβαση δεν σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί η αμερικάνικη βάση στη Σούδα, αλλά και γενικότερα τα λιμάνια, ο εναέριος χώρος, οι θάλασσες της χώρας μας! Τίποτα δεν είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνησης της «αριστεράς», που υπόσχεται να συγκροτήσει, σε μια τέτοια περίπτωση!

Γιατί; Μα είναι φανερό! Από τη στιγμή που δεν θέτει ζήτημα εξόδου της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, από τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, στο όνομα των «συμμαχικών υποχρεώσεων», η χώρα θα συρθεί σ' αυτόν τον νέο αιματηρό ιμπεριαλιστικό πόλεμο και με κυβέρνηση της «αριστεράς». Ωστόσο, όμως, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να δηλώσει πως θα λάβει «πρωταγωνιστικό ρόλο» για μια «αποπυρηνικοποιημένη Μέση Ανατολή», φωτογραφίζοντας το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που είναι άλλωστε και το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ για να δικαιολογήσουν μια πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, έναν νέο πόλεμο. Τσιμουδιά για τα πυρηνικά όπλα που ήδη έχει το Ισραήλ!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να δηλώσει πίστη στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, στην ανάγκη ενσωμάτωσης σ' αυτήν της Τουρκίας, κάτι στο οποίο εναντιώνεται το τουρκικό κομμουνιστικό κι εργατικό κίνημα! Τέλος, μπροστά στους ξένους πρεσβευτές έκρινε σκόπιμο να μη διστάσει να χύσει το δηλητήριό του ενάντια στο σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα στην ΕΣΣΔ και στις άλλες χώρες τον 20ό αιώνα, και ο οποίος, παρά τις όποιες αδυναμίες του, για πάνω από 50 χρόνια ήταν αναντικατάστατο στήριγμα για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών και «καρφί στο μάτι» των ιμπεριαλιστών.


Ε.Β.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ