Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΕΛΛΕΝΙΤ
Απλήρωτοι από πέρσι οι εργάτες

Χτες, συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο. Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του εργοστασίου πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της TRASTIC (πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ), στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, που μήνες τώρα βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία και διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στη διάρκεια της κινητοποίησης έκλεισαν συμβολικά το δρόμο έξω από το εργοστάσιο, ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς και τους καλούσαν να σταθούν στο πλάι τους.

Στο πλευρό τους στη χτεσινή συγκέντρωση βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ.

Η TRASTIC (πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ) παράγει και εμπορεύεται πλάκες αμιαντοτσιμέντου. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι απλήρωτοι από τον Ιούνη του 2011 και από τον Οκτώβρη του ίδιου έτους προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Στην επίσχεση συμμετέχουν 78 εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και οι 58 που απολύθηκαν τον Οκτώβρη και οι απολύσεις τους κρίθηκαν παράνομες από το δικαστήριο.

Αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8.30 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου θα συζητηθεί η έφεση που κατέθεσε ο εργοδότης, κατά της απόφασης με την οποία η επιχείρησή του δεν υπάχθηκε στο άρθρο '99.

Οι εργαζόμενοι αντιπαλεύουν την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο '99 και για άλλη μια φορά θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να μη χαρίσουν ούτε ένα ευρώ από όσα δικαιούνται στην εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ