Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Τους εργασιακούς χώρους «κυρίευσε» ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Πολλαπλάσια ήταν τα φύλλα που διακινήθηκαν σε σχέση με παλιότερες οργανωμένες διακινήσεις της εφημερίδας, στην πανεξόρμηση του «Ρ» την περασμένη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη. Τα πολυπληθή συνεργεία των κομμουνιστών του Εβρου επισκέφθηκαν πολλούς εργασιακούς χώρους, ανάμεσά τους τη Νομαρχία, τον ΟΣΕ, τη ΔΕΗ, το Νοσοκομείο και μπόρεσαν να διακινήσουν μεγάλο αριθμό φύλλων. Το κυριότερο όμως είναι ότι δόθηκε μια ευκαιρία στους κομμουνιστές να συζητήσουν τα φλέγοντα προβλήματα των εργαζομένων και τις θέσεις του Κόμματος για αυτά. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε στους νέους αναγνώστες το ένθετο της εφημερίδας για την κοινωνική ασφάλιση. Οι αναγνώστες έπαιρναν την εφημερίδα, το ξεφύλλιζαν και έδιναν συγχαρητήρια για την ποιότητά του. «Εσείς μιλάτε πάντα με ντοκουμέντα», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Πολλοί αναγνώστες δήλωναν ότι αγοράζουν την εφημερίδα για πρώτη φορά και εξέφραζαν ενδιαφέρον για το περιεχόμενο πολλών άρθρων, τους τίτλους των οποίων διάβαζαν στην πρώτη σελίδα, ενώ το θέμα που «έκαιγε» σε κάθε πηγαδάκι που δημιουργούνταν στη διάρκεια της εξόρμησης, ήταν το συνταξιοδοτικό. «Μπράβο σας, μόνο εσείς από την πρώτη στιγμή οργανώνετε την αντίσταση στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και για την περιφρούρηση της κοινωνικής ασφάλισης», δήλωναν πολλοί εργαζόμενοι. «Αυτή η αγανάκτησή σας θα πρέπει να εκφραστεί πιο οργανωμένα και με κάθε τρόπο», απαντούσαν οι κομμουνιστές και καλούσαν το προσωπικό των εργασιακών χώρων που επισκέπτονταν να πάρουν μέρος στις συσκέψεις για το συνταξιοδοτικό που γίνονται τις μέρες αυτές στην πόλη τους.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το ζήτημα του συνταξιοδοτικού απασχολεί σοβαρά τον κόσμο, υπάρχει μια "κουφόβραση". Αυτή είναι η πρώτη διαπίστωση από την πανεξόρμηση της Δευτέρας», λέει ο Διονύσης Θεοδοσιάδης, γραμματέας του Τοπικού Σωματείου της ΕΤΕ-ΔΕΗ. «Για μένα, συνεχίζει, κυρίαρχο είναι να ανοίγουμε νέους δρόμους, να "κεντρίζουμε" συνειδήσεις με την πολιτική δουλιά που κάνουμε, όπως είναι μια εξόρμηση του "Ρ". Επίσης να μπορούμε να προσφέρουμε σε παλιούς και νέους αναγνώστες ένθετα ισάξια σε ποιότητα με αυτό της κοινωνικής ασφάλισης της περασμένης Κυριακής. Για τον καλύτερο εξοπλισμό των εργαζομένων στο δρόμο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και με άλλα αφιερώματα με θέματα που απασχολούν τον εργαζόμενο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάνω από 53.000 φύλλα διακινήθηκαν σε όλη τη χώρα!(2020-03-14 00:00:00.0)
Περισσότερα από 45.000 φύλλα διακινήθηκαν στην 100χρονη επέτειο του ΚΚΕ(2018-12-08 00:00:00.0)
Τα στοιχεία της διακίνησης(2016-12-24 00:00:00.0)
Εντατικά προετοιμάζεται η κυριακάτικη πανεξόρμηση(2004-04-24 00:00:00.0)
Εντατικά προετοιμάζεται η κυριακάτικη πανεξόρμηση(2004-04-23 00:00:00.0)
Ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο των τελευταίων χρόνων!(1997-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ