Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2016 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα στοιχεία της διακίνησης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει μέχρι σήμερα το πρακτορείο, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» στις 18/12 φαίνεται να διεκδικεί την πρώτη θέση στην κυκλοφορία της μέρας

Στον πρώτο πίνακα φαίνεται η μεγάλη διακίνηση του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» στις 18 Δεκέμβρη, με τις Θέσεις της ΚΕ. Τα στοιχεία αυτά είναι από τη συνολική κυκλοφορία, τόσο απευθείας από τις Οργανώσεις, όσο και μέσω περιπτέρων. Σημειώνουμε ότι η καταμέτρηση της διακίνησης από το πρακτορείο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Διακινήθηκαν 74.000 φύλλα, από τα οποία 34.000 στην Αττική και 40.000 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτά τα νούμερα, όπως φαίνεται και στον πίνακα, είναι σχεδόν τετραπλάσια από τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» την Κυριακή 4/12, που αποτελεί τυπικό δείγμα κυριακάτικης κυκλοφορίας της εφημερίδας μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει μέχρι σήμερα το πρακτορείο και θα ανανεωθούν τις επόμενες μέρες, η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στις 18/12 («Πρώτο Θέμα») είχε 74.400 φύλλα, που σημαίνει ότι ο «Ριζοσπάστης» τη συγκεκριμένη Κυριακή έχει φτάσει πολύ κοντά στην α' θέση.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της διακίνησης του «Ριζοσπάστη» χέρι με χέρι, δηλαδή των φύλλων που διατέθηκαν από την εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι ο «Ριζοσπάστης» είναι εφημερίδα δράσης και η κυκλοφορία του εξαρτάται κυρίως από την εξόρμηση των μελών και των φίλων του Κόμματος. Οτι δεν είναι εφημερίδα με «παθητικούς» αναγνώστες γενικά, αλλά με αναγνώστες εργαζόμενους, που οι κομμουνιστές οικοδομούν σχέσεις μαζί τους στην καθημερινή πάλη, με την προώθηση της πολιτικής πρότασης του Κόμματος. Τα νούμερα, άλλωστε, είναι χαρακτηριστικά: π.χ. από τα 34.000 φύλλα που διακινήθηκαν στην Αττική, περίπου τα 30.000 διακινήθηκαν μέσω της εξόρμησης των Οργανώσεων. Αντίστοιχα, στην επαρχία, από τα 40.000 φύλλα, χέρι με χέρι διακινήθηκαν περίπου τα 37.000 φύλλα. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν και το σημείο - κλειδί για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» γενικά, όχι μόνο στις πανεξορμήσεις. Αποδεικνύουν ότι χωρίς επιμονή στη διακίνηση άνθρωπο τον άνθρωπο και στην αύξηση της συμμετοχής μελών και φίλων σταθερά στην εξόρμηση, δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Ενθαρρυντικά στοιχεία στην Αττική

Διακίνηση μέσω των Οργανώσεων χέρι με χέρι
Διακίνηση μέσω των Οργανώσεων χέρι με χέρι
Ενθαρρυντικά είναι, επίσης, για πολλές Οργανώσεις της Αττικής τα στοιχεία της διακίνησης των Θέσεων του 20ού Συνεδρίου, αν συγκριθούν με εκείνα του 19ου, αναλογιζόμενοι μάλιστα ότι το προηγούμενο ήταν Προγραμματικό Συνέδριο, προκαλώντας το ενδιαφέρον ευρύτερου κόσμου. Για παράδειγμα, η ΤΟ Πειραιά, που με 3.633 φύλλα που διακίνησε πήρε και την πρώτη θέση στην άμιλλα της ΚΟ Αττικής, είχε διακινήσει 3.223 φύλλα με τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου. Η ΤΟ Ανατολικής Αθήνας διακίνησε 2.571 φύλλα (595 φύλλα παραπάνω από το 19ο Συνέδριο). Τα 872 φύλλα της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής είναι 337 παραπάνω σε σχέση με το 19ο Συνέδριο και τα 845 φύλλα της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας είναι αυξημένα κατά 240 σε σχέση με τις Θέσεις του 19ου. Αντίστοιχη είναι η εικόνα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής.

Εκτιμώντας όλα τα παραπάνω, κάθε Οργάνωση ξεχωριστά μπορεί να ανιχνεύσει καλύτερα τις δυνατότητες που έχει, για να βελτιώσει τη διακίνηση του Κομματικού Τύπου μπροστά στα 100χρονα του ΚΚΕ, αλλά και με βάση τους στόχους που θέτουν οι Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ