Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο αγωνιστής Πάνος Νικολόπουλος

Πέθανε χτες, μετά από πολύχρονη ασθένεια, ο σύντροφος και σεμνός αγωνιστής Πάνος Νικολόπουλος, χτυπημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 55 χρόνων. Η κηδεία του Πάνου Νικολόπουλου γίνεται σήμερα Παρασκευή ώρα 3 το μεσημέρι από τη Μητρόπολη του Αμαρουσίου Αττικής και θα ταφεί στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Ο Παναγιώτης Νικολόπουλος γεννήθηκε το 1946 στο Λατζόι Ηλείας. Σπούδασε γεωπόνος στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα του λαού μας. Το 1982 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και εκλέχτηκε μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Μέχρι το τέλος της ζωής του, αγωνίστηκε από τις γραμμές του Κόμματος για τα ιδανικά και τα οράματα του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού. Συμμετείχε σ' όλες τις κινητοποιήσεις μέσα από το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των δημοσίων υπαλλήλων στους οποίους ανήκε, αφού εργαζόταν ως γεωπόνος στο υπουργείο Γεωργίας.

Παντρεύτηκε την συντρόφισσα Λίτσα Κόγια και έκαναν μια κόρη, την Κατερίνα.

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ πενθεί τον αλησμόνητο σύντροφο και σεμνό αγωνιστή Πάνο Νικολόπουλο, γεωπόνο από το Λατζόι και για σειρά ετών άξιο στέλεχός της, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, νικημένος από την επάρατο νόσο.

Επίσης η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ απευθύνει το στερνό «αντίο» στον Π. Νικολόπουλο, στη μνήμη του οποίου προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 50.000 δραχμές.

Οι σύντροφοί του στο υπουργείο Γεωργίας εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για το σύντροφο Πάνο και τονίζουν πως θα τον θυμούνται πάντα «όρθιο και μάχιμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ