Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για την επέτειο ίδρυσης

H επέτειος της ίδρυσης της θρυλικής ΕΠΟΝ γιορτάζεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με ειδική εκδήλωση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Παραλία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και τις Νομαρχιακές Επιτροπές της ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης σήμερα Παρασκευή 23 του Φλεβάρη, ακριβώς 58 χρόνια μετά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια της χορωδίας της ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης, με αντιφασιστικό περιεχόμενο, καθώς και κατάθεση στεφανιών από κόμματα, οργανώσεις και φορείς.

  • Το ΔΣ του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις, που γίνονται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 58 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ.

Σήμερα Παρασκευή: Κατάθεση στεφανιών, στις 11 π.μ., στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στις 11.40 π.μ., στη συμβολή Πανεπιστημίου και Ομήρου, στον τόπο που σκοτώθηκαν οι ΕΠΟΝίτισσες Παναγιώτα Σταθοπούλου και Κούλα Λίλη. Στις 12.15 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα που αναγράφονται τα ονόματα των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.

Τετάρτη 28.2.2001, στις 5.30 μ.μ., γιορταστική εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στα γραφεία του Συνδέσμου, οδός Δ. Πλακεντίας 3, Αμπελόκηποι.

  • Αύριο Σάββατο 24.2.2001 το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του ΕΚ Λάρισας. Θα γιορταστεί η 58η επέτειος της ίδρυσης της ΕΠΟΝ.

Επίσης Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ, την Κυριακή 25-2-01, πραγματοποιούν γιορταστικές εκδηλώσεις για την 58η επέτειο της ίδρυσης της ΕΠΟΝ:

  • Πιερίας, στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο «ΕΛΙΑ». Θα κοπεί και η πίτα.
  • Σερρών,μεσημέρι, στο κέντρο «Ο ΤΣΕΛΙΟΣ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ