Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τρελά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ... τα 'λεγε χτες το πρωί ο Κ. Λαλιώτης σ' ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Και τι δεν είπε για την οικτρή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ιστορική και κάποτε (όπως ισχυριζόταν) πανέμορφη περιοχή του Μαραθώνα και του Σχοινιά... Μόνο, που μας ...μπέρδεψε, σχετικά με το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα...

Ας έρθουμε, όμως, σε ορισμένες στιγμές της κουβέντας, που είχε ο κ. Λαλιώτης, με τον δημοσιογράφο του ρ/σ:

Μα, έχετε πάει εκεί πέρα τελευταία, ρώτησε κάποια στιγμή και σε αυστηρό ύφος τον δημοσιογράφο, που επέμενε να του φέρνει αντιρρήσεις και συνέχισε, απαντώντας ο ίδιος στην ερώτησή του: Εκεί, παλιότερα υπήρχε η αμερικανική βάση, ενώ τώρα υπάρχει ένα αεροδρόμιο, με αρκετά μεγάλη κίνηση - 10.000 πτήσεις το χρόνο - το οποίο αποτελεί μια σοβαρότατη όχληση της περιοχής. Υπάρχουν, επίσης, ένα σωρό αυθαίρετα, ενώ τα μπάζα συναγωνίζονται με τα σκουπίδια, βιάζοντας το περιβάλλον και μια σειρά οικοδομικοί συνεταιρισμοί στέκονται με το «μαχαίρι» στο χέρι, εποφθαλμιώντας την περιοχή.

Ναι, βέβαια, έχουν ευθύνες οι κυβερνώντες, τόλμησε να πει ο δημοσιογράφος, αλλά ο Κ. Λαλιώτης τον ...αποστόμωσε: Εμείς, από το 1994, έχουμε ανακηρύξει την περιοχή σε εθνικό πάρκο. Από τότε δείξαμε την ευαισθησία μας, ενώ κάποιοι άλλοι μόνον τώρα τελευταία άρχισαν να ενδιαφέρονται...

Απ' όλ' αυτά και αρκετά ακόμη παρόμοια, λοιπόν, εμείς ...καταλάβαμε τα εξής: Μέσα στις τελευταίες δεκαετίες, για παράδειγμα τα τελευταία 20 χρόνια, από το 1981 και μετά, η περιοχή του Μαραθώνα και, ιδιαίτερα η παραλία του Σχοινιά, έχει φοβερά και πολύμορφα επιβαρυνθεί.

Για όλ' αυτά φέρουν ευθύνες, βέβαια, πρωτίστως οι κυβερνώντες αυτήν την περίοδο, αλλά όχι το ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο ήταν στην αντιπολίτευση και αγωνιζόταν για τη σωτηρία της περιοχής... Μόνο το 1994 και μόνο για μια βδομάδα, ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και φρόντισε αμέσως, η περιοχή να ανακηρυχτεί σε εθνικό πάρκο. Αμέσως μετά, όμως, και μέχρι σήμερα, όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις δεν έκαναν απολύτως τίποτε και άφησαν την περιοχή στην τύχη της, στις ορέξεις των καταπατητών και των «νόμων της αγοράς».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οσο, λοιπόν, όλ' αυτά είναι αλήθεια και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, άλλο τόσο είναι αλήθεια και όλα όσα λένε τώρα ο κ. Λαλιώτης και η κυβέρνηση, για το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο, που θέλουν να φτιάξουν στο Σχοινιά και, ιδιαίτερα, οι ισχυρισμοί τους, ότι το έργο αυτό θα αναβαθμίσει το περιβάλλον της περιοχής, κλπ., κλπ.

Ετσι, για να μην τρελαθούμε κιόλας...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραχωρεί σε ιδιώτες την παραλία του Σχοινιά(2013-08-02 00:00:00.0)
Βαφτίζουν «πράσινο» την... τσιμεντοποίηση!(2002-04-05 00:00:00.0)
Κλοφέν στο Σχοινιά(2001-03-22 00:00:00.0)
Αμετακίνητη για Μαραθώνα η κυβέρνηση(2001-03-13 00:00:00.0)
Σε παράκρουση η κυβέρνηση από το κύμα αντιδράσεων(2001-02-21 00:00:00.0)
Ολο και πιο πολλοί στη «νέα μάχη του Μαραθώνα»(2001-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ