Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: «Δεν φαίνεται να υπάρχει πραγματική ελπίδα (...) Υπάρχει μόνο ένα ερωτηματικό: αν η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που την αποτελούν θα μπορούν να διαχειριστούν πολιτικά το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης (...) αν δεν μπορούν, τότε σίγουρα θα αποδειχθεί ότι η οικονομική κρίση δεν είναι παρά ένας μικρός πρόλογος. Της πολιτικής και πολιτειακής κρίσης που θα την ακολουθήσουν στον δρόμο για την καταστροφή» (o Γ. Πρετεντέρης στο κυριακατικο ΒΗΜΑ).

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΒΕ: «Δεν υπάρχει κανένας μαγικός τρόπος για να φύγει η τρόικα και να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν κάποτε (...) ας κάτσουμε να δουλέψουμε σκληρά» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ: «Μετά την ψυχρολουσία από την αυξημένη παρακράτηση φόρου στις μηνιαίες αποδοχές από την 1-1-2012, από την προσεχή άνοιξη με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έρχεται νέα φορο-αφαίμαξη από 800 μέχρι και 1.560 ευρώ κατά κεφαλήν για πάνω από 3 εκατομμύρια φορολογουμένους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Για πρώτη φορά εκκαθαριστικά σημειώματα με επιπλέον φόρο θα λάβουν ακόμα και όσοι το 2011 είχαν μηνιαίες μεικτές αποδοχές πάνω από 416 ευρώ» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ