Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11178

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ αύριο Πέμπτη σε όλη τη χώρα

Αθήνα, 5.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως.

Θεσσαλονίκη, 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Πειραιάς, 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.


ΣΕΛ.  6

Σαρώστε κυβέρνηση - τρόικα που σφάζουν μισθούς - συντάξεις
  • ΚΚΕ: Η ελληνική πλουτοκρατία και η τρόικα έχουν βρει πρόθυμους παπάδες - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη, για να θάψουν εδώ και τώρα ζωντανούς τους εργαζόμενους, να τους αφαιρέσουν στοιχειώδη δικαιώματα
  • Αλέκα Παπαρήγα: Τώρα πια η αποκλειστική ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού. 'Η θα τους σαρώσει ως το τέλος ή θα σπαταλάει άσκοπα και άδικα τα δάκρυα και την αγανάκτησή του στους παλιούς και νέους ψευτοσωτήρες

Παρά τη χτεσινή, νέα αναβολή στη δημοσιοποίηση των αντεργατικών μέτρων συγκυβέρνησης - τρόικας οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι οδηγούν στην εξαθλίωση πλατιά στρώματα εργαζομένων. Μειώνουν και τις κύριες συντάξεις εκτός από τις επικουρικές. Μειώνουν τον κατώτερο μισθό από 20% έως 22%. Για τους υπόλοιπους μισθωτούς (περίπου 85%) το χτύπημα των μισθών θα επιχειρηθεί μέσα από την κατάργηση των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, με την ολοκληρωτική ή μερική κατάργηση της μετενέργειας. Με την ψήφιση των νέων μέτρων, η μείωση των ονομαστικών μισθών το 2012, σε σύγκριση με το 2009, θα ξεπεράσει το 45% και ουσιαστικά καταργούν το 8ωρο.


ΣΕΛ.  10  -  12

*

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα κλιμάκωσης και παλλαϊκού ξεσηκωμού

ΣΕΛ.  6  -  9

Ο δρόμος των εργατών

Η αντεργατική βαρβαρότητα κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου δεν έχει τέλος. Μετά τη δραστική μείωση του κατώτατου μισθού, των επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, σειρά πήρε η μείωση της κύριας σύνταξης. Ολα αυτά δεν είναι μοιραία. Είναι το φόρτωμα των συνεπειών της κρίσης στους εργάτες για να σωθεί το κεφάλαιο. Οι εργάτες έχουν τη δύναμη, μπορούν να τους ανατρέψουν. Οπως αναφέρει το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, «είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο. Εχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στην τάξη μας. Οι συλλογικές συμβάσεις, οι μισθοί, οι συντάξεις, τα δώρα μάς παραδόθηκαν από τις προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα. Ολη η Ελλάδα θα γίνει μια "Χαλυβουργία" του αγώνα! Αυτό σημαίνει ξεσηκωμός. Οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς. Συνδικάτα ταξικά, όχι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Φτάνει πια με τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που χρόνια παζαρεύουν τις ζωές μας στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων. Σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, κλάδο τον κλάδο καλούμε τους εργάτες να πάρουν απόφαση. Να απορρίψουν μέτρα που μειώνουν μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν αντεργατικό νόμο. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, η ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον των παιδιών μας. Υπάρχει λύση για μας και τα παιδιά μας. Υπάρχει ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο λαός, ο πλούτος της χώρας και οι παραγωγικές της δυνατότητες: Εξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Εργατική, λαϊκή εξουσία».



ΘΗΒΑ
Φρικτός θάνατος εργάτη

ΣΕΛ.  16
ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να αποσυρθεί το ναρκωνομοσχέδιο

ΣΕΛ.  15
ΕΒΡΟΣ
Κίνδυνος για καταστροφικές πλημμύρες

ΣΕΛ.  17
ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Πολεμικές προετοιμασίες

ΣΕΛ.  14
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Γιόρτασαν τις 100 μέρες απεργίας

«Οι χαλυβουργοί θα είμαστε εδώ μέχρι να νικήσουμε». Αυτή την ξεκάθαρη και απόλυτη υπόσχεση έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, κλείνοντας 100 ολόκληρες μέρες απεργίας.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ