Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κόστος δεν είναι οι εργάτες, είναι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες

Αιφνιδιαστική διαδήλωση το Σάββατο, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου προγραμματιζόταν η συνάντηση του μαύρου κυβερνητικού μετώπου

Από την πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της Αθήνας
Από την πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της Αθήνας
«Εδώ, εδώ μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε, με 400 ευρώ!». Ο δρόμος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σείστηκε το Σάββατο το μεσημέρι από τις φωνές εργαζομένων, συνδικαλιστών και νέων, σε μια αιφνιδιαστική κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ λίγο πριν το προγραμματισμένο - μέχρι εκείνη την ώρα - ραντεβού των αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση, για τον ενταφιασμό και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων.

Οι διαδηλωτές άπλωσαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πανό που έγραφε: «Ξεσηκωθείτε! Κεφάλαιο - τρόικα - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. τσακίζουν το λαό», ενώ όσες ώρες παρέμειναν στο χώρο φώναζαν συνθήματα, όπως: «Κόστος δεν είναι οι εργάτες, είναι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες», «Εργάτη πολέμα, τρόικα - κυβέρνηση σου πίνουνε το αίμα», «Κάτω τα ξερά σας από τους εργάτες, διάλογο κανένα με τους πλουτοκράτες» κ.ά. Μετά από λίγες ώρες, και ενώ είχε ήδη αναβληθεί η συνάντηση του μαύρου μετώπου, η διαδήλωση εξελίχθηκε σε πορεία μέχρι τα Προπύλαια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ, την ώρα της κινητοποίησης τόνιζε πως: «Αυτή τη στιγμή, δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα γίνει (σ.σ. σύμφωνα με το πρόγραμμα που τελικά άλλαξε) η σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Οι διαδηλωτές έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, θέλουν να τα αρπάξουν όλα. Καταδικάζουμε τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Βάζουν στο επίκεντρο το τσάκισμα των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων. Οι πολιτικοί υπηρέτες της πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. δυναμώνουν την ιδεολογική τρομοκρατία, προκαλούν, απειλούν και εκβιάζουν.

Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να τους ανατρέψουμε.

Ολοι στον αγώνα.

Να γίνει καθολικό αίτημα του λαού: Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για νέα μέτρα. Οχι σε νέα δανειακή σύμβαση. Οχι σε νέα μνημόνια. Να πληρώσει η πλουτοκρατία»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ