Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Θεατρίνος για λογαριασμό συγκυβέρνησης και τρόικας

Ρεσιτάλ υποκρισίας και εκβιασμών στο λαό

Ρεσιτάλ υποκρισίας και κοροϊδίας του λαού έδωσε για λογαριασμό της συγκυβέρνησης και της τρόικας ο Γ. Καρατζαφέρης, προσπαθώντας να ενισχύσει την αστική προπαγάνδα περί «σκληρής διαπραγμάτευσης» και «κόκκινων γραμμών». Εξερχόμενος την Κυριακή από το Μέγαρο Μαξίμου, και ενώ είχε ήδη συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό, τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και την τρόικα μέχρι και στο τελευταίο κόμμα της νέας αντιλαϊκής σύμβασης, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη».

Λίγες ώρες αργότερα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα, είπε ότι «βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μάχης. Μέχρι στιγμής, τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά» και ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης πρέπει «να αντιληφθούν ότι δεν μπορούμε να επιβάλλουμε την εξαθλίωση στον ελληνικό λαό (...) όσο μπορούμε και εφευρίσκουμε ισοδύναμα, τόσο θα γλιτώνουμε όλα αυτά τα οποία ήταν δυσάρεστα για τον ελληνικό λαό».

Ο Γ. Καρατζαφέρης προκαλεί το λαό όταν λέει ότι τα «ισοδύναμα» μέτρα δεν είναι τόσο αντιλαϊκά όσο εκείνα που οι ίδιοι βάζουν αρχικά στο τραπέζι των συνεννοήσεων. Το αποτέλεσμα κάθε μέτρου που αποφασίζουν συγκυβέρνηση - τρόικα, είναι ένα ακόμα βήμα προς την απόλυτη εξαθλίωση των λαϊκών νοικοκυριών.

Είχε προηγηθεί το Σάββατο μια ακόμα θεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Γ. Καρατζαφέρης, σε κομματική ομιλία, σήκωσε κουρνιαχτό για τις «απαιτήσεις της τρόικας» και δήλωσε δημαγωγικά ότι «αν κάτι δεν μας κάνει και η τρόικα είναι ανυποχώρητη, δεν θα πάρουμε το πακέτο. Δεν θα φοβηθούμε απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα». Τα λέει αυτά ο Γ. Καρατζαφέρης και το κόμμα του, που είναι οι πρώτοι εκβιαστές του λαού και περιφέρουν με κάθε αφορμή τον μπαμπούλα της πτώχευσης, που για εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά είναι ήδη σκληρή πραγματικότητα.

Στην ίδια ομιλία, ισχυρίστηκε ότι «όπως δεν υπέγραψα την πρώτη φορά, έτσι δεν θα υπογράψω και τώρα. Υπάρχει η στήριξή μας στον πρωθυπουργό. Υπάρχει η απόφαση που πήραμε στο κοινοβούλιο (...) Δεν εκχωρώ την αξιοπρέπειά μου». Οι κορόνες του ΛΑ.Ο.Σ. συνιστούν προκλητική επίδειξη θράσους στο λαό, αφού είτε με την υπογραφή του, είτε χωρίς, ο Γ. Καρατζαφέρης διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει από πρωταγωνιστική θέση τα νέα μέτρα, επειδή ακριβώς αυτή είναι η στρατηγική του ΛΑ.Ο.Σ.

Σε επιστολή του τέλος, προς τον Λ. Παπαδήμο, που απέστειλε την Παρασκευή και δημοσιοποίησε χτες, ζητάει «να μας δοθεί οπωσδήποτε ο λογικός χρόνος για να μπορέσουμε να εξετάσουμε τόσο τις δυνατότητες εφαρμογής των νέων αλλαγών που μας ζητούν (...) όσο και τις επιπτώσεις τους στην πορεία του τόπου», σαν αυτές να είναι άγνωστες στα κόμματα του μαύρου μετώπου. Ακόμα, ζητάει «προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», για να γνωμοδοτήσουν για τα μέτρα, αυτοί που μαζί με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τη συγκυβέρνηση συνέταξαν το νέο δανειακό πακέτο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλει τους μετανάστες στα ξερονήσια(27/3/2012)
Στάζει χολή για το λαό και το κίνημα(26/2/2012)
Ζητάει ισχυροποίηση του αστικού μετώπου(20/12/2011)
Αστική διαχείριση και λαϊκή αντεπίθεση(17/12/2011)
Τα εργασιακά στην πρώτη γραμμή των ανατροπών(15/12/2011)
Επικίνδυνος και τυχοδιώκτης(11/11/2011)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org