Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Κανένας διάλογος - τώρα κλιμάκωση της πάλης!

Πλήθος αντιδράσεων ενάντια στο διάλογο - απάτη και για τις εγκληματικές ευθύνες της ΓΣΕΕ. Σε άμεση οργάνωση για κλιμάκωση της πάλης καλεί το ΠΑΜΕ

Η εργατική τάξη πρέπει να ετοιμαστεί για αγώνες που θα εμποδίσουν τη σφαγή των δικαιωμάτων της, είτε με «διάλογο» είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που έβγαλε μετά τη νέα πρωτοβουλία εκ μέρους των εργοδοτικών οργανώσεων με την αποστολή πρότασης της ΓΣΕΒΕΕ - αυτή τη φορά - για να προχωρήσει άμεσα ο «διάλογος» με ΣΕΒ, ΓΣΕΕ και ΕΣΕΕ. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν άμεσα την κλιμάκωση του αγώνα, ενώ στις 20 Γενάρη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) με δελτίο Τύπου καλεί τις οργανώσεις που υπογράφουν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση σε διάλογο την Τετάρτη18 Ιανουαρίου στα γραφεία της. Αφορμή γι΄ αυτό επικαλείται τη συνάντηση με την επικεφαλής του Μαύρου Μετώπου και τη συζήτηση για τη μείωση των μισθών, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Τονίζει μάλιστα ότι έχουν υποχρέωση να συναντηθούν, να διαβουλευτούν και να δώσουν απαντήσεις. Η ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ μακριά από τα μεγάλα προβλήματα, τις αγωνίες της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων, έρχεται να στηρίξει τις επιλογές της κυβέρνησης, της τρόικας, των μονοπωλιακών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για εκμηδένιση της τιμής της εργατικής δύναμης, για να περάσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους και να τσακίσουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε.

Σε αυτές τις συνθήκες έντασης του πολέμου από το κεφάλαιο, η εργατική τάξη χρειάζεται να οργανωθεί καλά, να δώσει απάντηση με κλιμάκωση του αγώνα, να ετοιμαστεί για αγώνες που θα παρεμποδίσουν τη σφαγή των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει είτε με το εργαλείο του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου, είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Κανένας διάλογος - Καμία υποχώρηση.

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Κάτω η κυβέρνηση των χαρατσιών, της φοροληστείας.

Εκλογές τώρα.

Εχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π. μ.».

Δεν είμαστε «εταίροι» με τους εργοδότες!

«Δηλώνουμε ότι δεν αισθανόμαστε κοινωνικοί εταίροι με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Ολοι συσπειρωμένοι στην ομοσπονδία, στα ταξικά συνδικάτα, στις εργοστασιακές επιτροπές, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Είμαστε ταξικοί αντίπαλοι, δεν τους χαρίζουμε τίποτε. Εκφράζουν τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών και εκφράζουμε τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου. Διεκδικούμε ό,τι παράγουμε. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά.

«Κλιμακώνουμε την πάλη μας, ετοιμαζόμαστε για νέα απεργιακή κινητοποίηση και προετοιμάζουμε την επιτυχία της με γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος και ανενημέρωτος. Να σημάνει συναγερμός σε κάθε εργοστάσιο, φαρμακαποθήκη, φαρμακείο» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ).

Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), επισημαίνει: «Σαν έτοιμοι από καιρό, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ πηγαίνουν στον διάλογο με την μεγαλοεργοδοσία για να δώσουν για μια ακόμα φορά άλλοθι στους εκτελεστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μεγάλο κεφάλαιο, Μαύρο Μέτωπο και Τρόικα θα πατήσουν στο άλλοθι του διαλόγου για να νομιμοποιήσουν την βάρβαρη πολιτική, την εξαθλίωση των εργαζομένων. Τους καταγγέλλουμε γιατί, συνειδητά, βήμα - βήμα, συμβάλλουν αποφασιστικά να χάνει η εργατική τάξη ό,τι κατέκτησε με αγώνες κι αίμα δεκαετιών».

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου σημειώνει: «Επιδιώκουν, να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και αξιοποιώντας την να ξεμπερδεύουν μια και καλή με συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που είναι και τα ελάχιστα σήμερα και δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας».

Απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Καλούμε τα σωματεία, κλαδικά και επιχειρησιακά, με έκτακτα διοικητικά συμβούλια, με ανακοινώσεις , με περιοδείες και εξορμήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να καταδικάσουν κάθε κοινωνικό διάλογο που λιγοστεύει την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας... Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους μας καλούν να συμβιβαστούμε, να υποταχτούμε στις ορέξεις της εργοδοσίας γιατί τώρα έχουμε κρίση».

«Οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΑΥΤ. ΠΑΡ. στη ΓΣΕΕ, σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αφού όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν με τις αποφάσεις και τις δράσεις τους στην εφαρμογή της εκάστοτε κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής σε συνεργασία με το κεφάλαιο και την ΕΕ, τώρα βάζουν πλάτη να καταργηθεί ό,τι έχει απομείνει, ακόμα κι αυτά τα ελάχιστα, από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων... Ο ρόλος τους είναι ξεκάθαρος, είναι ενταγμένος στην πολιτική που χάραξαν το Μάαστριχτ, το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Είναι ρόλος εργοδοτικός - κυβερνητικός στα πλαίσια του ανταγωνισμού των μεγάλων επιχειρηματιών για να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους».

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν το αστικό ιδεολόγημα ότι ο μισθός και τα δικαιώματά τους είναι κόστος. «Είναι ένα μικρό μέρος, σημειώνει, του πλούτου που παράγουν και τον αρπάζουν οι καπιταλιστές. Καμιά θυσία για την κρίση, που μαστίζει όλη την ΕΕ. Απάντηση με κλιμάκωση του αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς, με στόχο να μην παρθεί κανένα νέο μέτρο και να παρθούν πίσω όλα τα βάρβαρα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την στήριξη και τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. και κάνουν τη ζωή τους κόλαση».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org