Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ
Εργατική αντεπίθεση ενάντια στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού

Η επιτυχία των κινητοποιήσεων της Τρίτης θα συμβάλουν στην απαραίτητη κλιμάκωση της πάλης ενάντια στη σφαγή που ετοιμάζουν οι «κοινωνικοί εταίροι»

Motion Team

Καθοριστικό βήμα στην ανάπτυξη της πάλης, τη συσπείρωση των εργατών και την αποφασιστική οργάνωση του αγώνα τους ενάντια στη σφοδρή επίθεση που εξαπολύει το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους υπηρέτες, αποτελεί η παναττική απεργία στις 17 του Γενάρη, καθώς και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε διάφορες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και τους συμμάχους της εργατικής τάξης. Η επιτυχία της απεργίας πρέπει και μπορεί να δώσει ώθηση στην αγωνιστική κλιμάκωση, για την οποία ήδη προετοιμάζεται το ΠΑΜΕ (βλ. ρεπορτάζ σελ. 6).

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απευθύνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια, στις 11 π.μ. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην πλατεία Μεταλλωρύχων.

Την απόφαση για την 24ωρη απεργία έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Σαλαμίνας, Θριασίου και Μεγάρων.

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής μάχης η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ οργανώνει, σήμερα Παρασκευή, πικετοφορία στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Προχτές το απόγευμα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής οργάνωσε μαζική σύσκεψη εργαζομένων του κλάδου, όπου συζήτησε τα μέτρα που πρέπει να παρθούν και που πρέπει να δοθεί βάρος για την επιτυχία της απεργίας τις μέρες που απομένουν. Ενδεικτικό της δουλειάς που γίνεται, η Επιτροπή Ανέργων του ΣΕΤΗΠ μαζί με άλλες επιτροπές ανέργων άλλων συνδικάτων όπως των Εμποροϋπαλλήλων, κ.λπ., προχώρησαν χτες σε εξόρμηση για την απεργία στην επιχείρηση «Newsphone» και στα «Νότος Γκάλερις» στην Αθήνα. Επίσης, αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία πήραν και τα σωματεία στο χώρο των ΟΤΑ: Αττικής, Καισαριανής, Δάφνης, Υμηττού, Πετρούπολης - Καματερού, Ελευσίνας, Περάματος και Κορυδαλλού. Ακόμα, το Σωματείο εργαζομένων σε Μονάδες και Ιδρύματα σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Σειρά πρωτοβουλιών για την οργάνωση της απεργίας έχουν πάρει και οι Λαϊκές Επιτροπές. Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Επιτροπή 3ου - 4ου Διαμερίσματος τη Δευτέρα 16 Γενάρη, στον ΟΑΕΔ της Λιοσίων (ΟΑΕΔ) και στον Παυλίδη στην Πειραιώς (1.30 μ.μ.). Επιπλέον, οι Ομάδες Γυναικών Κολωνού - Σεπολίων και Πετραλώνων παραβρέθηκαν χτες στο εργοστάσιο της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων και να κουβεντιάσουν με τις εργάτριες του εργοστασίου και τις γυναίκες των εργαζομένων μπροστά στις εξελίξεις και την απεργία. Αύριο Κυριακή, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας» διοργανώνει γενική συνέλευση, στις 10 π.μ., στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου 48, 2ος όροφος).

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου προκήρυξε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Γενάρη για όλο το νομό (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι), εστιάζοντας και ενάντια στην απομόνωση και τον αποκλεισμό των νησιών. Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούν τους ταξιδιώτες της γραμμής Πειραιάς - Σάμος (18/1) και το αντίστροφο (19/1) να μη βγάλει κανείς εισιτήριο. Την Τετάρτη 18/1, στο Βαθύ, διοργανώνεται συγκέντρωση στην Εφορία και στο ΙΚΑ (7 π.μ.). Στο Καρλόβασι στο ΙΚΑ (7 π.μ.) και συγκέντρωση στην πλατεία (10 π.μ.). Την Πέμπτη 19/1, στο λιμάνι Καρλοβάσου (8 π.μ.) και στις 10 π.μ., κεντρική συγκέντρωση στο λιμάνι Βαθιού.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τη μέρα της απεργίας, δεν θα κινηθούν τα μπλε λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 π. μ. και από τις 10 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Τα τρόλεϊ δε θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 π.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη. Στον ΟΣΕ, οι εργαζόμενοι που αφορούν το Λεκανοπέδιο θα κάνουν στάση εργασίας από τις 10 π.μ. ως τη 1 μ.μ. Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι και σε ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ και ΜΕΤΡΟ.

Κόντρα στους υπονομευτές

«Πού είναι τώρα που τους θέλουμε, να συντονίσουν τον αγώνα;». Αυτές οι κουβέντες έβγαιναν χτες από το στόμα των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», στη ΓΣ τους, για την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ που αρνήθηκε να πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία. Η καλύτερη απάντηση στους υπονομευτές του αγώνα τους ήρθε από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», που κόντρα και ενάντια στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που βάζουν πλάτη σε αυτή την επίθεση, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Στο χώρο των ΟΤΑ, η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου της Νίκαιας με πρωτοστάτες τον πρόεδρο και τον γραμματέα όχι μόνο αρνήθηκαν κατηγορηματικά τη συμμετοχή στην απεργία, αλλά προκλητικά έβαλαν γενική συνέλευση τη μέρα της Παναττικής απεργίας! Στο δε, σωματείο του Ρέντη ψήφισαν «για τα μάτια του κόσμου» μια στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org