Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εγνοια τους μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου...

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ δεν έχουν ούτε κατώτατο μισθό ούτε 13ο και 14ο μισθό»! Μας το είπε δραματικά χτες ο Λουκάς Παπαδήμος! Το ξέρουμε, γι' αυτό ζητάμε αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και ασφαλιστική κάλυψη και δουλειά για όλους!

Αυτό όμως που ξέρουμε επίσης είναι ότι η πολιτική της κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου και δημιουργεί νέους ανέργους και θέλει να περικόψει μισθούς και δικαιώματα σε όσους έχουν απομείνει να εργάζονται.

Κι αυτό δεν είναι καμιά... εκτίμηση ή προσέγγιση. Ακόμη και τα δικά τους στοιχεία το ομολογούν χωρίς την παραμικρή αμφιβολία.

Οπότε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κάθε μέλος αυτής της κυβέρνησης ας πάψουν να δηλώνουν θρασύτατα πως τα μέτρα που ετοιμάζουν (σε συνεννόηση με εργοδότες και συνδικαλιστικές ηγεσίες - εργαλεία τους) είναι για το καλό των ανέργων.

Για τα κέρδη των επιχειρηματιών και του κεφαλαίου το κάνουν γιατί αποκλειστικά και μόνο αυτά τα συμφέροντα εκπροσωπούν.

ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ο υπουργός Ενέργειας, Γ. Παπακωνσταντίνου! Κανονικά, δήλωσε, έπρεπε να αυξηθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ κατά 30%. Αυτές είναι οι ανάγκες της επιχείρησης!

Μας έκανε όμως χάρη το υπουργείο και θα τους αυξήσει γύρω στο «9% μεσοσταθμικά»! Μόνο βραβείο ...κοινωνικής πολιτικής δεν απαίτησε να του δώσουμε.

Φυσικά, άφησε και τα ...υπονοούμενά του, σχετικά με το ότι είναι πολλά τα προνόμια των εργαζομένων στη ΔΕΗ οπότε κι αυτό συμβάλλει στην αύξηση του κόστους του ρεύματος.

Εξυπακούεται ότι το τζάμπα ρεύμα στους βιομήχανους τα τελευταία 50 χρόνια, τα πανωπροίκια στους μεγαλοεργολάβους και η τελευταία «μόδα» των χαριστικών συμβάσεων με τις ιδιωτικές εταιρείες που παράγουν ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές, ουδέποτε επιβάρυναν τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλωστε, όταν - κι αυτό θα είναι πολύ σύντομα - θα στείλουν τη ΔΕΗ για πλήρη ιδιωτικοποίηση αυτό θα είναι το επιχείρημά τους: Φθηνότερο ρεύμα για τους καταναλωτές...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ