Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Ολοι στο δρόμο των απεργών χαλυβουργών

Καλεί σε στήριξη της απεργίας στις 17 του Γενάρη, με προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος

Κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης της απεργίας αλληλεγγύης που θα γίνει στις 17 του Γενάρη, για τους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», απευθύνει η Γραμματεία Αττικής της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ. Καλεί επίσης σε προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 το πρωί. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς της "Χαλυβουργίας". Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους να κρατήσουμε τη δουλειά μας. Καταδικάζουμε τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου».

Η Γραμματεία σημειώνει ότι «μετά την αναδουλειά που συνεχίστηκε και την περίοδο των γιορτών έρχεται ο μποναμάς της νέας χρονιάς. Τα "αντικειμενικά κριτήρια", τα χαράτσια, η μείωση του αφορολόγητου, η εξαφάνιση των φοροαπαλλαγών. Για να περάσουν την πολιτική τους χρησιμοποιούν τα γνωστά εργαλεία της χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος και τους "κοινωνικούς διαλόγους". Τα αποτελέσματα των διαλόγων αυτών τα γνωρίζουμε. Οδήγησαν σε χιλιάδες λουκέτα, χρέη, διάλυση του ΟΑΕΕ. Γυρίζουμε την πλάτη στους "πρόθυμους" της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Είναι συνένοχοι στην πολιτική της κυβέρνησης. Είναι συνυπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση που ζούμε.

Απέναντι στο μέτωπο των "προθύμων", τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει το μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ. Γιατί η "μοίρα" μας είναι κοινή με αυτή των συμμάχων μας. Γιατί όσο επιδεινώνεται η κατάσταση της εργατικής τάξης, τόσο αυξάνονται τα λουκέτα». Και καταλήγει: «Συμμετέχουμε με κάθε δυνατό τρόπο και στην απεργία και το συλλαλητήριο. Δυναμώνουμε την προοπτική της κοινής αντίστασης, οργανώνουμε τις δυνάμεις μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ