Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Συνεχίζουν με όπλο την αλληλεγγύη

«

Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, οι χαλυβουργοί δε σκύβουν το κεφάλι», φώναξαν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στη χτεσινή 24ωρη απεργία, στέλνοντας το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα. Ακόμα πιο ατσαλωμένοι, με την πλέον ισχυρή ταξική αλληλεγγύη μέσω της απεργίας να έχει εκφραστεί από χτες μπήκαν σήμερα στη 45η ημέρα απεργίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι την ανάκληση των 50 απολύσεων και να επιστρέψουν στο εργοστάσιο με πλήρη ωράριο και δικαιώματα. Οι απεργοί χαλυβουργοί έδωσαν μάχη τις προηγούμενες ημέρες μέχρι και χτες τα ξημερώματα για την επιτυχία της απεργίας αλληλεγγύης του αγώνα τους.

Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ της περιοχής βρέθηκαν σε δεκάδες χώρους εργασίας του Θριασίου καλώντας τους εργαζόμενους να ανάψει η φλόγα της Χαλυβουργίας παντού. Και με τη χτεσινή τους μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι απέναντι στις εργοδοτικές επιθέσεις. Οπως είπαν και χτες μιλώντας στο «Ρ» απεργοί που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση: «Η σημερινή κινητοποίηση αποδεικνύει ότι ο αγώνας πλέον αφορά όλη την εργατική τάξη του Θριασίου. Πρέπει όμως ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να βρεθούν μαζί μας και να δώσουμε ενωμένοι απάντηση γιατί δεχόμαστε ενιαία την επίθεση από την εργοδοσία».

Τόνισαν ότι «η συμπαράσταση και αλληλεγγύη που εκφράστηκε από όλα τα σωματεία και εργαζόμενους της περιοχής είναι πολύ σημαντική μετά από 44 ημέρες απεργίας και μακάρι να εκφραστεί από ακόμα περισσότερους». Ξεκάθαρα επισήμανα επίσης πως «πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι του Θριασίου αλλά και της χώρας να παλέψουμε ενωμένοι και ενιαία. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να επιστρέψουμε στο εργοστάσιο όλοι οι εργαζόμενοι με 8ωρο και όλα τα δικαιώματα».

Οπλισμένοι πλέον με την έκφραση αλληλεγγύης από παντού και με κάθε τρόπο, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους. Ετσι και μπροστά στη νέα Γενική Συνέλευση που θα γίνει τη Πέμπτη το πρωί, προετοιμάζονται για νέα μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, και με τη συγκρότηση επιτροπής των απολυμένων με σκοπό τη συσπείρωσή τους και την καλύτερη οργάνωση της δράσης τους, θα απαιτηθεί να δοθεί οικονομική ενίσχυση και βοήθεια στους απεργούς.

Επόμενο μεγάλο βήμα που θα επιδιωχθεί θα είναι η οργάνωση το επόμενο διάστημα και απεργίας αλληλεγγύης σε όλους τους χώρους εργασίας της Αττικής.

Σήμερα στα πλαίσια έκφρασης αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς η κίνηση «Hasta la Victoria siempre» διοργανώνει στις 2.30 μ.μ. μικρή συναυλία στη πύλη του εργοστασίου με τον Βασίλη Λέκκα, τον Β. Μιχαηλίδη και ποντιακό χορευτικό. Αργότερα στο γήπεδο του Αίαντα, στην παραλία Ασπροπύργου, διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ομάδας των απεργών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χιλιάδες κόσμου «έζωσαν» το χαλυβουργείο(2012-07-21 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για τις απεργιακές συγκεντρώσεις(2012-04-21 00:00:00.0)
Στη μάχη μπαίνει και η νέα βάρδια της εργατικής τάξης(2012-01-04 00:00:00.0)
Δυνατή έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης(2011-12-13 00:00:00.0)
Στις πύλες συγκεντρώθηκαν απεργοί απ' όλο το Θριάσιο(2011-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ