Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επεκτείνεται το «πλυντήριο» του τζόγου

Με τις ψήφους μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενέκρινε χθες τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων Ε. Γιαννακόπουλο. Η εν λόγω Επιτροπή αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην πολιτική της επέκτασης του τζόγου που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση, με αποτέλεσμα σε λίγο να γεμίσουν όλες οι λαϊκές γειτονιές με «κουλοχέρηδες».

Καταψηφίζοντας την κυβερνητική πρόταση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη τόνισε ότι για εμάς σκάνδαλο είναι η νομιμοποίηση του τζόγου στη συνείδηση του λαού. Τα χρήματα, είπε, είναι πάρα πολλά, τα λεφτά πρέπει να «νομιμοποιηθούν και να πλυθούν», αφού δεν υπάρχει καλύτερο «πλυντήριο» σε όλο τον κόσμο από τον τζόγο. Είναι χαρακτηριστικό, ανέφερε, ότι όπως έχει ήδη κυκλοφορήσει, δεν υπάρχει μεγάλο όνομα στην Ελλάδα που να μην ασχολείται ή να μην έχει την πρόθεση να μπει στον τζόγο.

Οπως δήλωσε ο Ε. Γιαννόπουλος, κάθε χρόνο ο παράνομος τζόγος υπολογίζεται στα επτά δισ. ευρώ και το συνολικό ποσό του τζόγου ανέρχεται περίπου στα 15 δισ. Διευκρίνισε ότι η Επιτροπή της οποίας θα είναι επικεφαλής δε θα εποπτεύει τον ΟΠΑΠ, αλλά θα ρυθμίζει μόνο τα τυχερά παιχνίδια και είπε ότι από τα 35.000 «φρουτάκια» που θα αναπτυχθούν, ο ΟΠΑΠ θα κρατήσει τα 16.500 και τα άλλα θα τα δημοπρατήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ