Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ζητάει το πάνω χέρι στα νέα βάρβαρα μέτρα

Προσπαθεί παράλληλα να κοροϊδέψει το λαό για την εφ' όλης της ύλης συμφωνία της με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ.

Επικοινωνιακά τερτίπια πάσης φύσης, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, χρησιμοποιεί η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχει στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων, είτε έχουν ψηφιστεί, είτε πρόκειται να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα. Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος θεωρούν αναπόφευκτη τη λήψη νέων μέτρων, αλλά ζητούν αυτά να ληφθούν και να εφαρμοστούν μετά τις εκλογές, από μια κυβέρνηση «με νωπή λαϊκή εντολή», εννοώντας βέβαια μια κυβέρνηση που το πάνω χέρι θα έχει η ΝΔ.

Στη βάση αυτής της τακτικής, συνεχίζει να παριστάνει την ψευτοαντιπολίτευση προκειμένου να ψηφοθηρήσει, ενώ συμμετέχει με τα μπούνια στην κυβέρνηση συνεργασίας. Ενώ έχει ψηφίσει τον προϋπολογισμό και τους υποστηρικτικούς νόμους (μεσοπρόθεσμο, πολυνομοσχέδιο), πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι τάχα «δεν υπάρχει προγραμματική συμφωνία» με τα άλλα κόμματα της μαύρης συγκυβέρνησης, ή πως «υπάρχει διαφωνία με κάποια από τα μέτρα που εφαρμόζονται», που όμως σε καμία περίπτωση δεν αφορά τα μέτρα που τσακίζουν το λαό και τα δικαιώματά του.

«Υπάρχουν μέτρα με τα οποία συμφωνούμε και άλλα με τα οποία δε συμφωνούμε», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, αποφεύγοντας όμως να κατονομάσει τα μέτρα με τα οποία διαφωνεί η ΝΔ. Αντ' αυτού ζήτησε επιπρόσθετα μέτρα που ενισχύουν την ρευστότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων, όπως μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη στο 15%, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, καθώς και «μείωση του σπάταλου κράτους», ενθαρρύνοντας ουσιαστικά τη σφαγή των μισθών στο δημόσιο, την εφεδρεία - απολύσεις, την κατάργηση φορέων και δημοσίων υπηρεσιών κ.ο.κ.

Επιχειρώντας να πουλήσει ψεύτικες ελπίδες, ο εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι τα μέτρα μετά τις εκλογές θα είναι λιγότερο επώδυνα επειδή «θα έχει υπάρξει ένα όφελος 3,5 με 4 δισ. ευρώ από το PSI» (σ.σ. από το κούρεμα χρέους)! Στο ίδιο πνεύμα προσπάθησε να κρατήσει ζωντανό το παραμύθι της «επαναδιαπραγμάτευσης» με την τρόικα, επικαλούμενος ότι το θέμα αναφερόταν στην επιστολή που έστειλε ο Α. Σαμαράς στην τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), «γεγονός που αποδεικνύει ότι οι δανειστές μας δέχθηκαν την προοπτική της επαναδιαπραγμάτευσης» (!).

Την ίδια ώρα, τα στελέχη της ΝΔ προετοιμάζουν το έδαφος για νέα βάρβαρα μέτρα, πλειοδοτώντας υπέρ της ακόμα μεγαλύτερης δημοσιονομικής προσαρμογής. «Πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα. Αυτά θα αποφασιστούν πιθανότατα τον Μάρτιο. Χρειάζεται μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά αυτά τα μέτρα θα πρέπει να τα συναποφασίσει με τους εταίρους μας μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας (RealFm).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στρώνει το έδαφος για νέα μέτρα(2013-04-06 00:00:00.0)
Κρύβουν την αιτία της κρίσης και των μέτρων(2013-02-16 00:00:00.0)
Κρύβουν την αιτία της κρίσης και των μέτρων(2013-02-16 00:00:00.0)
«Εδώ και τώρα» το σύνολο των βάρβαρων μέτρων(2012-07-28 00:00:00.0)
Συμφώνησαν για νέα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ(2012-07-11 00:00:00.0)
Προετοιμάζει ήδη το αντιλαϊκό «πακέτο» του Ιούνη(2012-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ