Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να δυναμώσει η οργανωμένη ανυπακοή

Δυναμώνει η ανταπόκριση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στο κάλεσμα του ΚΚΕ για μαζική, οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή στα αντιλαϊκά μέτρα και τα χαράτσια. Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε σε πλήθος λαϊκών κινητοποιήσεων, οι κομματικές δυνάμεις σε χώρους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές μπήκαν και μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση του λαού που θα εμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα, κόντρα στην πολιτική που τα επιβάλλει. Με την πρωτοπόρα δράση του, το ΚΚΕ έχει εμπνεύσει τη λαϊκή πρωτοβουλία. Τα ταξικά συνδικάτα και οι ριζοσπαστικές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος είναι ο πυρήνας των Λαϊκών Επιτροπών που στήνονται στις γειτονιές όλης της χώρας και αναπτύσσουν πολύμορφη δράση ενάντια στα χαράτσια και στα βάρβαρα μέτρα.

Η αναγκαιότητα της οργανωμένης λαϊκής πάλης, με ξεκάθαρη εναντίωση στην αντιλαϊκή στρατηγική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, επιβεβαιώνεται διαρκώς. Αφενός γιατί τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη για να ικανοποιήσει τις στρατηγικές απαιτήσεις της πλουτοκρατίας δεν έχουν «πάτο», αν δε βάλει τέρμα ο λαός με την ανατροπή της πολιτικής τους. Αφετέρου η πείρα από την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών δείχνει τη δυναμική που έχουν τέτοιες μορφές - κρίκοι για μεγαλύτερη λαϊκή συσπείρωση στο μέτωπο της συνολικής αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη πολιτική. Παρά τους ελιγμούς και τις απειλές, η κυβέρνηση ομολογεί ότι δυσκολεύεται να εισπράξει τα χαράτσια, αλλά και να επιβάλει τις κυρώσεις που προέβλεπαν τα αρχικά της σχέδια. Πολύ περισσότερο, αδυνατεί να νομιμοποιήσει την άθλια προπαγάνδα ότι η μη είσπραξή τους οδηγεί δήθεν το λαό στο χάος.

Σε αυτόν τον αγώνα οι Λαϊκές Επιτροπές, που ριζώνουν στις γειτονιές όλης της χώρας, αποτελούν το κύτταρο της λαϊκής συμμαχίας στη γειτονιά, σε άμεση σύνδεση με τους χώρους δουλειάς. Απευθύνονται και συσπειρώνουν τους λαϊκούς ανθρώπους με τους μικρομαγαζάτορες, τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ίδια περιφέρεια, με τη νεολαία, με τους συνταξιούχους. Αποτελούν κρίκο για την ενιαία δράση των λαϊκών στρωμάτων, με αιτήματα και στόχους πάλης που συμβάλλουν στη ριζοσπαστικοποίηση των εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων, ακριβώς γιατί ο προσανατολισμός και η στόχευσή τους είναι καθαρά ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας, ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και τη στρατηγική τους, για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση.

Το επόμενο διάστημα, η οργανωμένη ανυπακοή, μέσα από τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών, πρέπει να πυκνώσει και να ενταθεί. Η οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών είναι μορφή δυναμικής παρέμβασης που μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα μια πρώτη ήττα της κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής. Αν ένα εκατομμύριο οικογένειες δεν πληρώσουν τι θα τους κάνει η κυβέρνηση; Ετσι, και για το λαό θα είναι νίκη. Ενταση, λοιπόν, της δράσης παντού γι' αυτό το μέτωπο. Να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη, για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια που δεν πλήρωσε το χαράτσι. Βοηθά και η απόφαση των εργοληπτών της ΔΕΗ για το κόψιμο του ρεύματος, να μην το κόβουν. Απέναντι στην αντιλαϊκή καταιγίδα, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν ενιαία και δυναμικά. Να δυναμώσουν το ποτάμι της λαϊκής συσπείρωσης και πάλης, μέχρι να σαρώσει με τη φόρα και το δίκιο του την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και η πλουτοκρατία.


Ελένη ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ