Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα τα «δωράκια» για το κεφάλαιο...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑ ΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ιδέα είναι αυτή! Πώς την σκέφτηκαν άραγε; Να πληρώνουν, λέει, οι φορολογούμενοι μέρος των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία για να μειωθεί το κόστος εργασίας και να κάνουν οι εργοδότες προσλήψεις!

Με δεδομένο ότι οι «φορολογούμενοι» και οι «εργαζόμενοι» είναι δύο ομάδες που κατά βάση... ταυτίζονται, ουσιαστικά θέλουν να πληρώνουμε εμείς μέρος των εισφορών των εργοδοτών.

Πολύ πιθανόν, μάλιστα, ό,τι μείνει από εργοδοτικές εισφορές, να το πληρώνουν τίποτε ...κοινοτικά κονδύλια, δηλαδή πάλι δικά μας λεφτά θα τους δώσουν!

Με λίγα λόγια, θέλουν να απαλλάξουν τους εργοδότες από τις εργοδοτικές εισφορές. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που έχουν φροντίσει με τα... PSI τους να μειώσουν κατά πολύ την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.

Κι όλα αυτά για την... υποτιθέμενη αύξηση της απασχόλησης, γιατί, όπως μας λένε, τους αγχώνει πολύ το μέγεθος της ανεργίας.

Που φυσικά όχι μόνο δε θα υπάρξει, αλλά οι εργοδότες θα απολύουν όσο περισσότερο μπορούν εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα για να πάρουν «επιδοτούμενους», νέους με μισό μισθό ή «μερικώς απασχολούμενους».

Α, κι εκείνο το απίστευτο επιχείρημα ότι όλα αυτά δεν τα κάνουν για τις μεγάλες ΑΕ αλλά για τους... αυτοαπασχολούμενους, καλύτερα να το σκεφτούν πολλές φορές πριν το ξαναπούν.

Γιατί απλούστατα έχουν μεταβάλει τους αυτοαπασχολούμενους σε... είδος προς εξαφάνιση με τις περαιώσεις, τους φόρους, την «ελεύθερη αγορά» και τη μείωση του εισοδήματος του κόσμου.

Εν ολίγοις, οι πολυεθνικές, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και γενικώς το κεφάλαιο τούς ενδιαφέρουν. Και οι νόμοι που «μαγειρεύονται» κατευθείαν από εκεί εκπονούνται... Ευτυχώς, ο κόσμος αρχίζει να τους καταλαβαίνει.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ