Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο απ' το χέρι»...

Γρηγοριάδης Κώστας

Η υπουργός της φωτοτυπίας Α. Διαμαντοπούλου μίλησε χτες στο ραδιόφωνο του «Σκάι» και για τα βιβλία στα σχολεία, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, αφού έφτασε στο σημείο να «θαυμάσει» την αλληλεγγύη μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών, για το θέμα! «Είδαμε», είπε η υπουργός, «για πρώτη φορά τι σημαίνει κοινωνία αλληλεγγύης, καθώς συνεργάστηκαν, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί και η τοπική κοινωνία»!

Το υπουργείο που έχει στερήσει τα βιβλία απ' τα σχολεία (25% των βιβλίων δεν έχει φτάσει στα σχολεία, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ΟΛΜΕ την περασμένη βδομάδα) έρχεται τώρα να δώσει συγχαρητήρια επειδή αντιμετωπίστηκε το ζήτημα. Σε λίγο καιρό, όταν οι σχολικές επιτροπές δε θα έχουν χρήματα για πετρέλαιο, αν οι γονείς βάλουν απ' την τσέπη τους χρήματα, για να μην κρυώσουν τα παιδιά τους, θα βγει πάλι η υπουργός να δηλώσει το θαυμασμό της για την αλληλεγγύη;

Η αλληλεγγύη μεταξύ γονιών και εκπαιδευτικών, μεταξύ εργαζομένων, είναι στοιχείο που ενισχύει τον αγώνα τους και ως τέτοιο πρέπει να θεωρείται δεδομένο και όχι ως μέσο για να τους φορτώνει το κράτος τις συνέπειες της κρίσης. Το θέμα λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση είναι πως αυτοί που στερούν δικαιώματα και μόρφωση, φτάνοντας χιλιάδες εργαζόμενους σε σημείο εξαθλίωσης, έχουν το θράσος να μιλούν για την αλληλεγγύη νομίζοντας πως απαλλάσσονται απο την πολιτική ευθύνη για την εξαθλίωση. Ασε που αρνούνται ακόμα και την πραγματικότητα, για τα προβλήματα ασιτίας στα σχολεία! Η υπουργός της φωτοτυπίας, υποστήριξε πως «δεν έχουμε περιστατικό παιδιού, υπάρχουν όμως προβλήματα. Εχουμε πολύ μεγάλη μείωση στην κίνηση των κυλικείων»! Να γιατί ο λαός πρέπει να τους ανατρέψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ