Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επανέρχεται το σκάνδαλο των υποκλοπών

Το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, που δημοσιοποιήθηκε το Γενάρη του 2006, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, μετά από ευρήματα που δείχνουν και πάλι προς την πλευρά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα. Τα ευρήματα εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα εφετών Δ. Δαδούλα, ο οποίος ερευνά αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της διακεκριμένης κατασκοπείας (δεν έχει παραγραφεί) και από ποια πρόσωπα.

Το 2008, η δικογραφία με το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε αρχειοθετηθεί και είχαν παραγραφεί τα πλημμελήματα της παραβίασης του τηλεφωνικού απορρήτου. Ωστόσο, μετά από έγγραφο - αίτημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Αθήνας αποφάσισε να βγάλει την υπόθεση από το αρχείο και να συνεχιστεί η δικαστική έρευνα. Τα έως τότε στοιχεία έδειχναν ότι στο τρίγωνο των «κυψελών», όπου γίνονταν οι υποκλοπές και ανήκαν στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, περιέχονταν η αμερικάνικη πρεσβεία.

Ανάμεσα στα νέα (;) στοιχεία που προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα με τη συνδρομή της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), είναι ένα κινητό που λειτούργησε κανονικά το ίδιο επίμαχο διάστημα των υποκλοπών (Ιούλης 2004 - Φλεβάρης 2005) και την ίδιο περίοδο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από προσωπικό της αμερικάνικης πρεσβείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ