Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11047

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αγώνας να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου

Ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση για το νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, την περασμένη Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το πρόγραμμα του Κεντρικού Φεστιβάλ και των άλλων εκδηλώσεων

«Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό». Είναι το κάλεσμα της ΚΝΕ στους νέους μέσα από το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».


ΣΕΛ.  16   -   17

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη
  • Οργανώστε τον αγώνα σας, πρώτα απ' όλα στο χώρο δουλειάς, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση και η σημερινή πολιτική. Για προστασία από τις απολύσεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που πάνε για κατάργηση, με τη σφραγίδα της ΓΣΕΕ. Δυναμώστε τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ που προειδοποίησαν για όσα γίνονται σήμερα και βρίσκονται στο πλευρό σου.
  • Οργανώστε τη δράση σας στη γειτονιά σας, χέρι - χέρι εργαζόμενοι και άνεργοι. Να μην πτωχεύσει άλλο η λαϊκή οικογένεια. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά με επιτροπές αγώνα να υπερασπιστούμε καθένα που κινδυνεύει από την εξαθλίωση.
  • Απομονώστε - καταδικάστε τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του καπιταλιστικού συστήματος και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις τους.
  • Στηριχθείτε και στηρίξτε το ΠΑΜΕ και τη συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, τις γυναίκες. Να δυναμώσει η αντίσταση. Χωρίς συμμαχία, σκληρό αγώνα και σχέδιο για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής δεν υπάρχει ζωή με δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

ΣΕΛ.  7

Motion Team

ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Το εμπόριο γης είναι η καταστροφή

Τραγικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι σε δεκάδες περιοχές της χώρας από τα πύρινα μέτωπα που έχουν απλωθεί και κατακαίνε χιλιάδες στρέμματα δάσους τις τελευταίες τέσσερις μέρες, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο σπίτια, βιομηχανικούς χώρους, ακόμα και ανθρώπινες ζωές.


ΣΕΛ.  5

Προσφορά

Η σ. Καίτη Μπλίκα πρόσφερε στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» 3.000 ευρώ ενίσχυση.



ΛΙΒΥΗ
Ο άδικος πόλεμος και η «δημοκρατία»

ΣΕΛ.  14   -   15
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αθλιες εργασιακές συνθήκες

ΣΕΛ.  19
ΙΚΑ
Το καταστρέφουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

ΣΕΛ.  18
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Με την εργοδοτική πολιτική

ΣΕΛ.  20
Λαϊκή συμμαχία συμπόρευση με το ΚΚΕ

Η αντιλαϊκή επέλαση δεν έχει τέρμα. Ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια, να την ανατρέψει. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ και την οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας, που θα σαλπίσει τη λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους και θα διεκδικήσει αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία και οικονομία.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ