Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Ετοιμάζεται το δεύτερο πακέτο μέτρων

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ξεκίνησαν χτες οι επαφές και οι διαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κίκη Καζαμία, αναφορικά με το δεύτερο πακέτο οικονομικών μέτρων, που αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη και αφού ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους «κοινωνικούς εταίρους».

Το πρώτο πακέτο που εγκρίθηκε το βράδυ της Παρασκευής προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων και ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν με το επιχείρημα της αποφυγής της «στάσης πληρωμών και υπαγωγής στο Μηχανισμό Στήριξης», όπως διακηρύττει και στην Κύπρο η κυρίαρχη προπαγάνδα, προκειμένου να προωθήσει αντιλαϊκές ρυθμίσεις. Τα μέτρα φτάνουν τα 750 εκατ. ευρώ μέχρι το 2012.

Το περιεχόμενο του δεύτερου πακέτου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μείωση των κλιμάκων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία κατά 10%, νομοσχέδια και προτάσεις που θα περιορίζουν περαιτέρω τις δημόσιες δαπάνες για το 2012 κατά 160 εκατ. ευρώ και πρόταση για μείωση των κοινωνικών παροχών κατά 200 εκατ. ευρώ το 2012 σε σχέση με το 2011 στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων και κατοχής πλούτου. Επίσης, αναμένεται να κατατεθούν νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ