Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΔΗ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ: «Με δεδομένες τις αποκλίσεις στους περισσότερους στόχους που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο, νέα επώδυνα μέτρα δεν μπορεί ν' αποκλειστούν. Και σίγουρα κανένας δεν μπορεί να φανταστεί την ελληνική κοινωνία να δέχεται ένα νέο πακέτο επώδυνων επιβαρύνσεων. Στην κυριολεξία, θα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο...» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ: «Η ευθύνη όλων τους είναι κορυφαία και απαράγραπτη. Μας έσπρωξαν σε έναν μονόδρομο που βαδίζει από ναυάγιο σε ναυάγιο. Και σε έναν κυκεώνα ασυνάρτητων μέτρων που στραγγαλίζουν χωρίς να αποδίδουν. Μετέτρεψαν μια χώρα με προβλήματα σε μια χώρα με πρόβλημα. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Εδώ που φτάσαμε, λύση δεν υπάρχει. 'Η θα αλλάξει η πολιτική. 'Η θα καταρρεύσει η χώρα. Κάτι που σημαίνει, σε απλά ελληνικά, ότι η αλλαγή πολιτικής είναι ο μοναδικός άμεσος και επείγων στόχος της κυβέρνησης. Αυτής ή κάποιας άλλης» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: «Τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί το Μνημόνιο και η βεβαιότητα πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει και νέα σκληρά μέτρα οδηγούν τον Γιώργο Παπανδρέου στο να ρίξει για μια ακόμα φορά στο τραπέζι το χαρτί της συναίνεσης, ακόμα και της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. (...) είναι πλέον σαφές η συναίνεση που επικαλείται έχει γίνει ένα κουρελόχαρτο το οποίο χρησιμοποιούν σε μια προσπάθεια να βρουν συνενόχους στην πολιτική τους. Το επόμενο διάστημα τα πράγματα για την κυβέρνηση δεν θα είναι καλά» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ