Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα

Εκστρατεία εξαπάτησης του λαού και ενσωμάτωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

Τα δημοψηφίσματα θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση σαν εργαλείο για τη νομιμοποίηση αντιδραστικών αλλαγών στο αστικό πολιτικό σύστημα

Eurokinissi

Τα δημοψηφίσματα θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση σαν εργαλείο για τη νομιμοποίηση αντιδραστικών αλλαγών στο αστικό πολιτικό σύστημα
Συνεδριάζει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο, για να εγκρίνει το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Η. Μόσιαλο να σημειώνει χτες ότι θα έχουν «συμβουλευτικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση», αλλά με νόημα να προσθέτει ότι θα «έχουν βαθύτατα συμβολικό χαρακτήρα για το πολιτικό σύστημα και όλοι πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας». Στόχος της κυβέρνησης, είναι να υφαρπάξει τη λαϊκή συγκατάθεση για να νομιμοποιήσει την αντιδραστική πολιτική της.

Από την πλευρά του, ο Δ. Ρέππας, σε συνέντευξή του, έκανε λόγο και για την «αξία της σύγκλισης σε ένα νέο εκλογικό σύστημα ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές (...) Με στόχο την πολιτική σταθερότητα», σημειώνοντας παράλληλα: «Η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία δεν εμποδίζει το σχηματισμό διακομματικών κυβερνήσεων. Μπορεί κιόλας να τον διευκολύνει, αφού εγγυάται ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον τουλάχιστον για μία κοινοβουλευτική περίοδο». Γίνεται φανερό ότι τα κυβερνητικά στελέχη επιζητούν την ανοιχτή συναίνεση της ΝΔ για τη παραπέρα θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν, επίσης, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ναρκωτικά, το νομοσχέδιο που θα αφορά τα «θέματα της βίας», καθώς και δυο σχέδια νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, τη διαμόρφωση νέας «ιδεολογικής πλατφόρμας» για την εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων, με αποστολή να εγκλωβίσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και συνολικά τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική, πρότεινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης. Με συνέντευξη του στα «ΝΕΑ», καλεί τον πρωθυπουργό, ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ το ερχόμενο Σάββατο, να «ανοίξει οριστικά τον δρόμο στο πραγματικά διάδοχο κίνημα, που θα αναγεννηθεί για να οδηγήσει τη χώρα και στη νέα εποχή και δεν θα θαφτεί στα συντρίμμια που προκαλεί η σημερινή κρίση».

Ο Κ. Σκανδαλίδης, ουσιαστικά, καλεί τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ να βάλει ακόμα μεγαλύτερη πλάτη στην εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων και διερωτάται: «Δεν μας ενδιαφέρει οι κοινωνικές μας αναφορές και συμμαχίες, η ενεργός λαϊκή πλειοψηφία που θα στηρίξει τις αλλαγές;». Ο ίδιος χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για τη δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην απορρόφηση της λαϊκής δυσαρέσκειας και καταλογίζει «άγνοια κινδύνου» σε όσους «δεν βλέπουν ούτε ένα μέτρο πέρα από τη μύτη τους» για το πού οδεύει το ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία για την «προγραμματική και ιδεολογική ανασυγκρότηση του Κινήματος».

Η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ο ίδιος, θέτοντας το νέο πλαίσιο για την εξαπάτηση του λαού, πρέπει να «αποτελέσει αφετηρία για την ανασυγκρότηση του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου (...) ή θα αναγεννηθεί τώρα ή θα το ξεπεράσει η Ιστορία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση των μηχανισμών(2007-11-01 00:00:00.0)
Με τη σκέψη στα πολιτικά οφέλη λόγω τρομοκρατίας(2002-07-05 00:00:00.0)
«Δε θα θίξουμε ζητήματα κράτους - Εκκλησίας»(2000-06-14 00:00:00.0)
Επιθεώρηση δυνάμεων του "εκσυγχρονισμού"(1997-05-13 00:00:00.0)
Θα προχωρήσουμε κανονικά(1997-05-06 00:00:00.0)
Στο δρόμο των αντιλαϊκών επιλογών(1996-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ