Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Στις 9 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στο Ρέντη

Με κεντρικό σύνθημα «Κοινός εχθρός, κοινός αγώνας, όπλο μας η αλληλεγγύη», η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ στις 9 Σεπτέμβρη διοργανώνει εκδήλωση - συγκέντρωση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στο Ρέντη. Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην περιοχή του Πειραιά και θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα. Στις 8.30 μ.μ. θα γίνει κεντρική ομιλία με ομιλήτρια την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ελληνικά και μεταναστευτικά ερασιτεχνικά σχήματα και αφιέρωμα στα τραγούδια της μετανάστευσης από λαϊκό συγκρότημα.

Επίσης, στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, καθώς και περίπτερα μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Σε δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής αναφέρεται:

«Η εκδήλωση, που διοργανώνεται για 1η χρονιά στον Πειραιά, εντάσσεται στη γενικότερη δουλειά των κομμουνιστών στην εργατική τάξη, της οποίας οι μετανάστες αποτελούν κομμάτι, στην επιδίωξη της ενδυνάμωσης τόσο της ταξικής ενότητας και συσπείρωσης, όσο και της αντεπίθεσης ολόκληρης της εργατικής τάξης με προοπτική το σοσιαλισμό». Και συνεχίζει: «Στο χώρο, Ελληνες και ξένοι εργάτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά για τα κοινά τους προβλήματα, για την αιτία της μετανάστευσης και, πολύ περισσότερο, πώς θα ξεμπερδέψουν από τους εκμεταλλευτές τους, να γνωριστούν με τις θέσεις του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ