Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11049

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Αμεσα μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων

Μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων απαιτεί το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες προς τον πρωθυπουργό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  9

ΕΧΘΡΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ κυβέρνηση-εργοδοσία- πλειοψηφία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΒΕΕ

ΚΚΕ: Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να συγκροτήσουν το δικό τους κοινωνικό μπλοκ, διαμορφώνοντας παντού, στους χώρους δουλειάς και στις λαϊκές συνοικίες, κέντρα λαϊκής οργάνωσης και αντεπίθεσης κατά των μηχανισμών και των κομμάτων που υπηρετούν την πλουτοκρατία και το καπιταλιστικό σύστημα

Υπόδειγμα ταξικής συνεργασίας, ώστε με μοιρασμένους ρόλους να κλιμακωθεί η επίθεση σε βάρος του λαού, αποτέλεσε η χτεσινή συνάντηση της κυβέρνησης, με τους εργατοπατέρες και τις Ενώσεις των εργοδοτών ενόψει της ΔΕΘ. Η κυβέρνηση πρόταξε την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας και κάλεσε σε συστράτευση για έξοδο της χώρας από την κρίση με την προώθηση των αντεργατικών αντιλαϊκών αλλαγών που προωθεί, τάχα για το «κοινό καλό». Κυβέρνηση, εκπρόσωποι τραπεζιτών, μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και συνδικαλιστικές ηγεσίες της εργατικής αριστοκρατίας, όλοι αυτοί μαζί αποτελούν ένα μπλοκ εχθρικό προς τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΟΓΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, για να καταγγείλουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  15

Καμιά αυταπάτη

Εντείνουν οι αστοί την προπαγάνδα ότι «όλοι συνεισφέρουν» για την αντιμετώπιση της κρίσης, εννοώντας και τους καπιταλιστές. Αθλιο ψέμα. Ολα τα κυβερνητικά μέτρα μειώνουν το λαϊκό εισόδημα, εντείνουν την εκμετάλλευση, η ανεργία αυξάνεται, τσακίζουν «κοινωνικές παροχές», εμπορευματοποιούν πλήρως Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Κλέβουν «νόμιμα» το λαό για ενίσχυση του κεφαλαίου. Αυτή η προπαγάνδα επιμένει στην αναγκαιότητα της συναίνεσης του λαού για την έξοδο από την κρίση. Δηλαδή, για συμφωνία στη σφαγή του. Προβάλλει την αναγκαιότητα συναίνεσης των αστικών κομμάτων και με έκφρασή της σε κυβερνητικό επίπεδο ως μονόδρομο για την αντιμετώπιση της κρίσης «για όλους», σε όφελος του κεφαλαίου λέμε εμείς. Με αφορμή την ψήφιση του νόμου - πλαισίου από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.- ΔΗΣΥ (Ντ. Μπακογιάννη), εντάθηκε η προπαγάνδα αναγκαιότητας και δυνατότητας κυβερνητικής σύμπραξης των αστικών κομμάτων στο πλαίσιο αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Και ο ΣΕΒ είναι υπέρμαχος αυτής της προοπτικής. Με τη χτεσινή συνάντηση Βενιζέλου - Σαμαρά, ξανατροφοδοτήθηκε η προπαγάνδα περί συναίνεσης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αλλά η συναίνεση είναι υπαρκτή, αφού στρατηγικά ταυτίζονται. Η χτεσινή συνάντηση κυβέρνησης, τραπεζιτών, μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και συνδικαλιστικών πλειοψηφιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΒΕΕ (όλοι μαζί είναι εχθρικό μπλοκ για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους) έγινε τάχα για το «κοινό καλό». Για ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, λέμε εμείς. Ολα τα παραπάνω είναι επιθετική στρατηγική του κεφαλαίου για καθυπόταξη της εργατικής τάξης, του λαού, στην αστική πολιτική. Καμιά συναίνεση, καμιά αυταπάτη. Η εργατική τάξη, ο λαός, να εγκαταλείψουν τα αστικά κόμματα, να οργανωθούν στη λαϊκή συμμαχία, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αγώνας ενάντια στο σχολείο της αγοράς

ΣΕΛ.  12
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Ενισχύεται η επιθετικότητα του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  11
ΣΕΑΑΝ - ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις

ΣΕΛ.  21
ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ «Η ΜΗΤΕΡΑ»
Οικονομικός στραγγαλισμός

ΣΕΛ.  14
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣΕΕ
Παραπλανά τους εργάτες στηρίζει τα μονοπώλια

Nα απογυμνώσουν πολιτικά και οργανωτικά την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ