Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11050

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών Διαδηλώνουμε και στην Αθήνα στις 10 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  3

Οχι σε όλα τα ναρκωτικά Ζωή ολόκληρη ΟΧΙ με δόσεις
  • Η κυβέρνηση δεν επικεντρώνει την προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών στην πρόληψη. Την ίδια ώρα έρευνες δείχνουν πως και η μεθαδόνη στέλνει στο θάνατο.
  • Η χρήση και η καλλιέργεια δεν είναι μόνο υπόθεση του χρήστη, οι συνέπειες αφορούν και επηρεάζουν τον περίγυρό του, την οικογένειά του, το κοινωνικό σύνολο.
  • Η τοξικομανία δεν είναι «Αυτοπροκαλούμενη, χρόνια υποτροπιάζουσα νόσος του εγκεφάλου», όπως την ορίζουν στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ.
  • Τα ναρκωτικά είναι παράνομα γιατί είναι επικίνδυνα, δεν είναι επικίνδυνα γιατί είναι παράνομα. Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών ένα σκοπό έχει: Να νομιμοποιήσει τις αιτίες που γεννούν την ανάγκη για ναρκωτικά.
  • Υπάρχει δυνατότητα ο εξαρτημένος να λυτρωθεί, αν το θέλει και είναι αποφασισμένος, αν υπάρχει πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό και υποδομή κατάλληλη για την αντιμετώπιση της μάστιγας.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για τα μονοπώλια η συμμετοχή στο έγκλημα στη Λιβύη

Με τη συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε γιατί η κυβέρνηση συμμετέχει στο λουτρό αίματος και στο πλιάτσικο που οργανώνουν επιχειρηματίες και μονοπώλια στη Λιβύη. Για την κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος ιερό και όσιο είναι τα κέρδη των Ελλήνων επιχειρηματιών.


ΣΕΛ.  13,    32

Να απομονωθούν

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κάλεσε σε κινητοποίηση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ, για να διεκδικήσει τάχα λύσεις στα προβλήματά τους. Την ίδια ώρα το δήθεν πλαίσιο πάλης που προβάλλει εστιάζει στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στη στήριξη της ανάπτυξης, δηλαδή της καπιταλιστικής ανάπτυξης, άρα των εργοδοτών και στη στήριξη της κυβέρνησης κόντρα τάχα στην τρόικα όταν τα φρικτά μέτρα και η αντιλαϊκή πολιτική είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης για την ενίσχυση του κεφαλαίου. Προχθές συμμετείχε στη συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου για να συμβάλει στην «εθνική προσπάθεια» εξόδου από την κρίση. Συνεργάτη της την είπε ο πρωθυπουργός, όπως και τους μεγαλοεργοδότες. Και σωστά αφού η σάπια πλειοψηφία της εργατικής αριστοκρατίας αναλαμβάνει ρόλο ενίσχυσης του κεφαλαίου για την έξοδο από την κρίση σε όφελός του, από την έναρξη της κρίσης, που σημαίνει ρόλο στη σφαγή των εργαζομένων. Αυτό ανέλαβε και στη συγκεκριμένη συνάντηση. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, προωθεί γραμμή υπεράσπισης της τάξης των εκμεταλλευτών. Οι εργαζόμενοι πρέπει άμεσα, με την οργάνωσή τους στα Σωματεία, την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, να τους απομονώσουν και να τους απογυμνώσουν οργανωτικά και πολιτικά.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στον Προκρούστη η Πρόνοια

ΣΕΛ.  32
ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στους δρόμους φοιτητές και σπουδαστές

ΣΕΛ.  9
ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Η πείρα από την απεργιακή μάχη

ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Χιλιάδες εργατικές οικογένειες σε αδιέξοδο

ΣΕΛ.  17
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Δικαστική δίωξη σε κομμουνιστές ναυτεργάτες

ΣΕΛ.  14
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αντιδραστικό το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, σαν εργαλείο νομιμοποίησης προαποφασισμένων αντιδραστικών αλλαγών στο αστικό πολιτικό σύστημα και ενσωμάτωσης της κλιμακούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας. Αντιδραστική και η ίδια η διαδικασία διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων και του προεκλογικού αγώνα.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ