Κυριακή 17 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ζητάει «οικουμενική» πυγμή στο τσάκισμα του λαού

Καταφεύγοντας στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ο ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθεί να συγκαλύψει την απόλυτη συμφωνία του στο περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής, που τσακίζει το λαό και τα δικαιώματά του. Αποκαλυπτικός ως προς αυτό ήταν ο λόγος για τον οποίο καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο, όχι γιατί διαφωνούσε με αυτό, αλλά για να μην προσφέρει στήριξη σε μια κυβέρνηση που κατά τη γνώμη του πρέπει να αντικατασταθεί από μία «οικουμενικής αντίληψης», που θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική με μεγαλύτερη πυγμή απέναντι στον λαό.

Εσπευσε άλλωστε να υποδείξει στέλεχός του - την Α. Ζωηρού, σύμβουλο επιχειρήσεων - που θα συμμετάσχει στο ΔΣ του λεγόμενου «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το ταμείο αυτό θα χειριστεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως προβλέπεται από τον εφαρμοστικό νόμο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. Μπορεί ο Γ. Καρατζαφέρης να δημαγωγεί ισχυριζόμενος ότι «τούβλα πουλάμε, δεν πουλάμε νερό, νικέλιο κ.λπ.», όμως στο στόχαστρο του Ταμείου μπαίνουν άμεσα για πώληση ανάμεσα σε άλλα η ΕΥΑΘ, η ΛΑΡΚΟ, η ΕΛΒΟ και άλλες στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, στις οποίες ήδη το κεφάλαιο έχει πατήσει το πόδι του.

Την περασμένη Πέμπτη ο Γ. Καρατζαφέρης επανέφερε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, προβάλλοντάς την μάλιστα σαν επιθυμία του λαού να έχει απέναντί του τσιμενταρισμένο το μπλοκ των αστικών πολιτικών δυνάμεων. Οπως είπε, «οι εκλογές θα έρθουν και θα επιβάλλουν αυτή τη θέληση του ελληνικού λαού». Αναφερόμενος στα σενάρια περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ο Γ. Καρατζαφέρης επέλεξε βολικά να καυτηριάσει «λειψή ηγεσία της ΕΕ», συσκοτίζοντας το ρόλο που απολύτως συνειδητά παίζει η ΕΕ στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποκρυφτούν απ' τον λαό οι πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, υπέδειξε τη Γερμανία και τους μετανάστες σαν την πηγή του κακού! Για τη μεν πρώτη δήλωσε ότι με τη στάση της «θα διαλύσει την Ευρώπη και θα "τσαλακώσει" το κοινό μας νόμισμα (...) με λυπεί το γεγονός πως στην σημερινή Ευρώπη δεν υπάρχουν ηγέτες με ειδικό βάρος». Ενώ για τους μετανάστες τόνισε: «Να σταματήσουμε αυτή την πρωτοφανή αιμορραγία των χρημάτων που βγαίνουν από την πατρίδα μας, περίπου 12 δισ. ευρώ από τα 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, πέρα από τις άλλες επιπτώσεις στην υγεία και την εγκληματικότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μόνη λύση» το «στύψιμο» του λαού(2011-10-05 00:00:00.0)
Επιμένει στα κάλπικα διλήμματα(2011-06-03 00:00:00.0)
Ο άτιμος ρόλος του(2011-01-25 00:00:00.0)
Με τον καημό του κεφαλαίου(2010-11-24 00:00:00.0)
«Λαγός» στη θωράκιση του αστικού συστήματος(2010-11-02 00:00:00.0)
Το θερμοκήπιο της διαχείρισης βγάζει νέο φρούτο...(2006-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ