Κυριακή 17 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Επί πανσελήνου Ιουλίου 2011

Εχει ένα γεμάτο, ολόγιομο φεγγάρι, πανσέληνο, την ώρα που γράφω τούτες τις λέξεις. Σηκώθηκε χρυσάφι και μεσουρανεί σα γιγάντιο ασημένιο δολάριο που λες κι ένας πιστολάς απ' αυτούς του χρηματιστηρίου, όπου να 'ναι θα φανεί στον ουρανό με την πιστόλα του και θα το τρυπήσει. Οι άθλιοι φονιάδες κρύβονται τόσο συχνά πίσω απ' την ομορφιά που πειθαναγκάζει τους ανθρώπους και προτιμούν το ωραίο ακόμα κι ως δανεικό.

Οχι, σύντροφοι, δεν έπαθα παράκρουση να συνδυάζω τις μέρες των «πιστωτικών γεγονότων» την πανσέληνο με το χρήμα και δη το δολάριο των καουμπόυδων της καταναλωτικής θρησκείας και πατρίδας. Η σκέψη γεννήθηκε από τη φριχτή βασανιστική απορία: τι δουλειά είχαν και τι φονικό έργο επιτελούσαν οι ασημένιες σφαίρες στα στιβαγμένα κοντέινερ της Κύπρου; Η ειδησούλα θαμμένη δικαιολογημένα πίσω απ' τη θεόρατη τραγωδία. Ποιος φτιάχνει και ποιος πουλάει στις μέρες μας ασημένιες σφαίρες; Αν μάθω θα σας πω. Αλλά σίγουρα πληρώνεται με κέρδος την καταστροφή του κάλλους κάθε πανσελήνου που δεν θα δουν τα νιούτσικα τα παλικάρια στις αγκαλιές των κοριτσιών θύματα φανερών ή κρυφών, πάντα άδικων, πολέμων των ιμπεριαλιστικών!

Οι υβριστές της εποχής διδάσκουν! Προσοχή στη γλώσσα του εφήμερου συρμού. Σκοτώνει ύπουλα και το δηλητήριο που εκλύεται συστηματικά και σε δόσεις. Ετσι παρατηρούμε στο καυτό, θεριστικό των ονείρων και της ασφάλειας, της γαλήνης και της ξεκούρασης φονικό θέρος, μάζες ολόκληρες να παγιδεύονται στην ιδιόλεκτο των χρηματιστών. Σφαγμένοι πολίτες που μαζεύουν σαν ψίχουλα μισθούς, συντάξεις, πετσοκομμένα δικαιώματα και ζωές, προσπαθούν να μεταφράσουν αφού δεν κατανοούν, τις επιτελικές χρεοκοπίες, τις διαφορές ανάμεσα στο πιστωτικό γεγονός και την ομολογία της στάσης πληρωμών και άλλα τέτοια.

Ειδικοί υβριστές, ανίκανοι να εκλαϊκεύσουν όρους και σήματα της σήψης του οικονομικοπολιτικού συστήματος από το φόβο της οριστικής πολιτικής καταδίκης, καταφεύγουν σε μια εξειδικευμένη ορολογία της οικονομικής επιστήμης περιβεβλημένη τον τύπο της θρησκευτικής σχεδόν τελετουργίας, εκδίδουν καταδικαστικές αποφάσεις με πολιτικές ντουντούκες απ' τον Βενιζέλο και τον Γιούνκερ ως την Ντόρα και τον χ, ψ, ω φέρελπι πολιτευτή, προσπαθώντας να πείσουν τον κάθε εργαζόμενο πως χρεοκοπεί χάριν μιας αόρατης καμπύλης προθέσεων και υπολογισμών σκοτεινών κερδοσκόπων και καταραμένων εθνών ακόμη.

Μπούρδες με τη σέσουλα, ιστορίες του δράκουλα που είναι τα πάντα εκτός από αιμοδιψής καπιταλιστής.

Η πανσέληνος δεν είναι δολάριο και δεν θα πέσει ούτε με πυροβολισμό στην τσέπη μας, ούτε με τα ουρλιαχτά των χολιγουντιανών λυκανθρώπων. Κι ο εχθρός δεν είναι δράκουλας αλλά αιμοδιψής κεφαλαιοκράτης που πυροβολεί με τη φτώχεια...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στόχευσε... χρυσό η Κορακάκη(2019-06-27 00:00:00.0)
Εκπυρσοκρότησε πιστόλι χρυσαυγίτη βουλευτή(2013-05-31 00:00:00.0)
Ανακοινώθηκαν οι ένοχοι του... 2004(2012-12-07 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα μετάλλια(2005-06-28 00:00:00.0)
Οπλοστάσιο στου Ζωγράφου(2000-04-15 00:00:00.0)
Σε απολογία Ηρακλής, Ολυμπιακός(1998-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ